Ucakisgiyim Optimizasyon Çalışması

Merhabalar.

Bir yazılım firması yetkilisi tarafıma ulaştı ve bir müşterilerinin makineleri için optimizasyon talepleri olduğunu iletti. Hızlıca gereken çalışmayı yaptım.

Makine çok da yüksek cpu ram özelliklerine sahip olmayan, cpanel kurulu şekilde çalışan bir web sunucu idi. İlk bakışta büyük problemler olmamakla birlikte, yüklenme zamanlarında sql problemleri oluştuğu, sql in fazla kaynak tükettiği bilgisi tarafıma verildi.

Öncelikle makine güncel değildi. Gerek servisler, gerek kernel, gerek işletim sistemi ve cpanel olmak üzere tüm sunucuyu güncelledim. Daha sonra sunucunun çok eski bir php versiyonu ile çalıştığını gözlemleyip güncele transfer ettim. Sunucu temelinde çalışacak cache yazılımlarını kurup, php, php-fpm ve litespeed ile birlikte sorunsuz çalışmasını sağladım.

Makinedeki sql konfigurasyonunun default şekliyle çalıştığını gözlemledim ve konfigurasyonda bir takım değişiklikler yaparak, mysql in kaynakları daha verimli kullanmasını sağladım. Sitedeki bir takım sıkıştırma ve optimizasyon özelliklerini de aktif ederek projeyi teslim ettim.

Şu an her ne kadar monitoring aşamasında olsa da, herhangi bir sorun çıkmayacağı kesin gibi görünüyor. Siz de siteyi kontrol edip, hatta ihtiyacınız varsa ürün siparişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İyi alış verişler dilerim.

https://ucakisgiyim.com/

0 Responses to “Ucakisgiyim Optimizasyon Çalışması”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET