Site Optimizasyon

site-hizi-test-araclari-konu-ici

 

Web siteleri günümüzde birçok işletme, kurum, firma için vazgeçilmez hale gelmiştir. Bir firmanın gerçekte dünyada var olması, günümüz toplumu için yeterli bir algı yaratmamaktadır. Artık insanlar, iş yapmadan, alış veriş yapmadan önce, firmayı, işletmeyi mutlak surette internetten araştırmaktadırlar. Firmanın internet sitesi olması da artık o firmanın güvenilir veya iyi bir firma olarak kabul edilmesine yetmemektedir. Firmanın internet sitesinin kalitesi, yapısı, hızı, göze hitap etmesi pahalı durması ve güncel olması gibi unsurlar oldukça önem teşkil etmektedir. Bu da web sitesinin öneminin geçmişten bugüne ne kadar hızlı bir yükseliş kat ettiğini göstermektedir.

Firma siteleri bir yana, gelirini tamemen site üzerinden sağlayan kişi ve kurumlar günümüzde oldukça artış göstermiştir. Gerek hizmet veren web siteleri olsun, gerek internet şirketleri olsun, bu kişi ve kurumların tek gelir kaynakları internet siteleridir.

Aynı zamanda internet reklamcılığı üzerinden gelir sağlayan milyonlarca web sitesinden bahsedebiliriz. Bu sitelerin tamamının problemleri günümüzde hep aynı olmaktadır. Web siteleri bir süre sonra meşhur olurlar ve yüksek trafik almaya başlarlar. Bu durumda da sorunları beraberinde getirirler. Eğer web sitesi paylaşımlı bir hosting firması sunucusunda barınıyor ise, hosting firmasının attığı suspend ile karşılaşılır. Firma sitenin çok fazla kaynak tükketiğini belirtir ve webmaster ın VPS, VDS veya Dedicated Sunucu almasını önerir. Bu süreç berbat bir süreçtir zira webmaster ı yaptığı işi bırakmaya itecektir.

Webmaster onca parayı harcar , emek harcar, zaman harcar ve sitesini taşır. Peki sorunları biter mi? Kesinlikle hayır. VPS de olsa VDS de olsa, Dedicated Server da olsa bir süre sonra bu sunucuların gerek yönetilmesi, gerek güncellenmesi, gerek siteye adapte edilmesi gibi problemler baş gösterir. Daha da kötüsü, her ne kadar site sahibi artık sunucu sahibi olsa da, sunucunun yanıt süresinin uzadığını, sitenin açılmadığını veya çok geç açıldığını gözlemlemeye başlar. Tam o esnada da Google aramaları sonucunda bu yazıya ulaşır.

Sitenizi barındırdığınız makinenizin özellikleri her ne olursa olsun, optimize edilmemiş bir site veya sunucu sahibiyseniz sorun yaşarsınız. Siz de websitenizin artık kullanıcıları hizmet veremiyor olmasından şikayetçiyseniz, sitenizin çok yavaş açılmasından veya hatalarla dolu olmasından şikayetçiyseniz, tarafımdan bu konular ile ilgili destek alabilirsiniz.

Her türlü sunucu optimizasyonu ve site optimizasyonu çalışmalarını sektörde uzun yıllardır profesyonel şekilde gerçekleştirmekteyim. Unutmayın, tek geliriniz web sitenizden ise, sitenizin 1 saniye açılmaması bile sizin için gelir kaybıdır. Yeni sunucu almak , daha güçlü sunucuya geçmek, size her ay ödeyeceğiniz ekstra mebla olarak geri dönecektir. Ayrıca bu maliyet artışının sorununuzu çözeceğinin veya ne kadar süre ile çözeceğinin de bir garantisi bulunmamaktadır. Optimizasyon ise sizin uzun sürelerce, mevcut sunucunuzda sitenizi barındırmanızı sağlar. Zira optimizasyon, donanımınızı tam kapasite kullanmanızı sağlar. Ayrıca önemle belirtmek isterim ki, optimizasyon 1 kez yapılan ciddi bir iştir ve asla ucuz değildir. Ucuz optimizasyon yapanların sitenize, sunucunuza kalıcı zararlar vereceğini, hatta ve hatta site veya sunucunuzu farklı amaçlara kullanmak isteyeceklerini unutmayın.

blank

Konular ile ilgili tarafımdan profesyonel destek almak isterseniz hızlıca Skype yolu ile ulaşabilirsiniz.

Skype adresimi ekledikten sonra lütfen durum mesajında yazan fiyatları kontrol ediniz. Fiyatlar uygun olmadığı takdirde tarafıma yazmanıza hacet bulunmamaktadır.

Hepinize sorunsuz günler dilerim.

Skype iletişim adresi : cculha[@]hotmail.com

0 Responses to “Site Optimizasyon”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET