Mysql Sorunları

Merhabalar. Türkiye’nin en başarılı Sunucu Optimizasyon Uzmanı olarak elimden geldiğince, bana arama motorları vasıtası ile ulaşmanızı kolaylaştırmak amacıyla yazmaya devam ediyorum.

Bugün yine özel bir müşterimin yaşadığı Mysql problemine çözüm ürettim ve ardından hemen konuyla ilgili yazma gereği duydum.

Bana gelen sorun; Plesk kurulu bir Ubuntu sunucuda, mysql in start olmadığı ve bu nedenle yedeklerin dahi alınamadığı idi.

Hata dosyalarını kontrol ettiğimde InnoDB yapısının bozulmuş olduğunu ve ib_logfile0 ib_logfile1 dosyaları da olmak üzere birçok konuda hata gözlemledim. Mysql den sağlıklı ve sorunsuz bir yedek almak için mysql in start edilmesi gerçekten önemli.

Müşteri danışmanlık verdiğim bir müşteri olduğundan bana büyük bir kazanç sağlamadı bu çalışma fakat veri kurtarma ile de ilişkilendirilebileceği için hem özel, hem titizlik gerektiren hem de pahalı bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.

Müşterime mysql ini çalışır durumda makinesini teslim ettim ve acilen yedeklerini almasını söyledim. O makinadan kurtulup, sıfırdan benim kuracağım bir makina gelecekte bu tarz saçma sorunlar yaşamasını önleyecektir.

Zira siz de makinelerinizde mysql start, mysql load, mysql başlamama, mysql hata, mysql down, mysql shutdown, mysql yedek kurtarma gibi sorunlar yaşarsanız ve bu sorunların çözümü için hayalinizdeki masraf şık bir restorana vereceğiniz akşam yemeği kadar düşük değilse tarafıma ulaşabilirsiniz.

Yedeklerinizi kaybetmediğiniz, sorunsuz günler dilerim.

 

Cihan Çulha – Sunucu Optimizasyon Uzmanı – Sunucu Danışmanı – Sunucu Koçu

0 Responses to “Mysql Sorunları”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET