Baofeng UV-82

Ürün tedariği için;

Baofeng UV-82 SİPARİŞ VER

Merhabalar. Bugün sizlere bir amatör telsiz incelemesi yapalım.

Baofeng firması bildiğiniz üzere son yıllarda ön plana çıkan, TR’de distribütörlüğü bulunmayan, Wouxun ardından adından en çok söz ettiren, uygun fiyatı ve güzel işler çıkaran ürünleri ile amatörlerin yüzünü güldüren Çin menşeili bir telsiz firması.

 

Baofeng markasının birçok ürününü kullandım. Tedarik konusunda isterseniz yurt dışından getirtebilir, isterseniz getiren bir amatörden yardım alabilir veya bana ulaşabilir. Elimde sattığım ürün mevcut ise yardımcı olmaya çalışırım.

Ben telsiz alırken en başta işlevlerini gözden geçiririm. Bir amatör olarak dolayısıyla en yüksek çıkış gücüne sahip, en geniş band aralığındaki, en azından dual (UHF/VHF) cihazı tercih ederim. Daha sonra tipine çok önem veririm. Bana göre telsiz telsize benzemeli. Bu da ne demek? Şu demek. Telefonlardan kalma bu takıntım telsizler için de geçerli. Telsizin ciddi bir cihaz olduğunu düşündüğümden, görüntüsünün de ciddi olması gerektiğini düşünüyorum. Ekranı üstte, tuşları altta. Hoperloru üstte veya ortada konumlandırılmış, ciddi duruşu olmalı. Tuşları renkli olmamalı. Bakıldığı zaman ciddi durmalı. Bu nedenle Baofeng’in birçok cihazını tercih etmediğim gibi, sadece birkaç cihazını kullandım.

Kullandığım cihazlar; UV-3R, UV-3R Mark II, UV-3R+, BF-888S ve UV-82 oldu.

3R serisini ufaklığı sebebiyle kullandım. Bir dönem aracımda sabit olarak kullanıyordum. En büyük sebebi de, üzerinden şarj olabilmesiydi. Bu sayede 1 sene boyunca araç çakmaklığına takılı kaldı. Hiç de bir görüntü kirliliği oluşturmadı. Daha sonra + sağlam kasası ve biraz artırılan çıkış gücüyle piyasada adından söz ettirdi. BF-888S fiyatı, hafifliği, küçüklüğü ve sadeliği ile iyi işler gördü. UV-82 ise ciddi duruşu, çıkış gücü, ses yüksekliği ve Wouxun UVD1P lerden hiçbir eksiği olmasa da aynı işleri yapabiliyor oluşu ile, istasyonlarımızda yer aldı.

Ben sabit cihaz olarak hem evde hem de ofisimde UV-82 kullanmaktayım. Bu cihazlar sürekli şarjdalar ve bir problem yaşamıyorum. Çatı veya mobil antenlere bağlı, üzerlerine mayk takılmış şekilde beni gayet mutlu ediyorlar. UV-82 lerin kaç watt olduğu konusunda çeşitli efsaneler var. Normalde 5w olması gereken cihazın 8w diye satılan modelleri de mevcut. Denemedim ama pek sanmıyorum. Denersem güncellerim yazıyı.

Bir el cihazını sabit cihaz olarak kullanma ile ilgili konusu gelmişken söyleyim. Neden UV-82?

Bir el cihazını, şarj tablası üzerinde iken kullanmak malesef her zaman olanaklı değil. Zira Wouxun UVD1P’ler şarjı dolduğu zaman, RX veya TX e geçtiğinde, şarj devam ediyorsa, çok rahatsız edici bir sese maruz bırakıyor sizi. UV-82 de neyse ki öyle bir sıkıntı yok.

Gelelim telsizin genel özelliklerine;

Hepsini tek tek yazmak istemiyorum. Standart telsizlerden farklı olarak kod desteği var. Fakat bildiğiniz ANI tonlardan değil, daha çok DTMF mantığı ile çalışan bir ton sistemi var. Bu sistem sadece bu tonla açılan bir röle olduğunda işinize yarayacaktır. Yani karşı tarafa kimlik yollama özelliği olsa da kimlik okuma özelliği malesef mevcut değil.

Telsizin en büyük özelliği çift mandallı oluşu. A frekansı ve B frekansı dual olarak dinlenirken, hangisinden TX yapacağınıza göre seçim tuşunu o frekansa getirmenize gerek kalmıyor. Her frekansın PTT butonu ayrı yapılmış. Pratikte bu tarz özellikler hiç lazım olmasa da, satış politikasında işe yarıyor diyebilirim. Ender olarak ihtiyaç duyulacak durumlar da olabilir. Aynı anda hem simplex hem de röle ile irtibat kurduğunuz durumlarda hız kazandırabilir.

blank

 

Telsizin 3 ayrı ekran rengi mevcut. Mavi, turuncu ve pembe. Bu ekran renklerini duruma göre değiştirebiliyorsunuz. Örneğin RX için başka, bekleme durumu için başka, tx için başka renk ayarlama şansınız mevcut. Biraz oyuncağımsı bir özellik olsa da, duruma göre belki işime yarıyor diyenler olabilir. Ama benim için bu durumla ilgili telsizin çok büyük bir hatası mevcut. Ekran ışığının her TX de yanması batarya tüketiminden başka bir şey değil, zira yukarıdaki yeşil rx lambası zaten yanıyor. Fakat malesef bunu kapatma şansınız yok. Eğer tüm ekran ışıklarını kapatırsanız, bu sefer telsizle uğraşırken de ekran ışığından mahrum kalıyorsunuz. Yani sadece tuş takımına basıldığında yansın, başka zaman yanmasın yapma şansınız yok. Bence saçma olmuş. En azından tuşlar kilitlendiğinde bu aktif olabilirdi. Wouxun bu konuda 1-0 öne geçiyor.

Telsiz çıkış gücü, ses yüksekliği, batarya performansı, dinleme hassasiyeti, üstündeki feneri ve FM radyosu ile diğer çin telsizlerine olan benzerliğini koruyor ve kullanıcıyı memnun ediyor. Sağlamlığı konusunda fikir verme şansım yok zira profesyonel hayatta kullanmadım veya TR distribütörlüğü olmadığından profesyonel kullanacak kişilere sunup geri dönüş almadım. Fakat amatör anlamda sizi tatmin edeceğini düşünmekteyim.

Yeni belge almış amatör arkadaşların, en az para harcayarak alabilecekleri en geniş kapsamlı telsiz olduğunu düşünüyorum. Ben amatör olduğumda wouxun dan daha ucuz bir cihaz yoktu. Biz bu serüvene UVD-1P ile başladık. Gerçi biz yine şanslıydık. Bizden öncekiler, Yaesu,Icom,Kenwood veya hibe bulurlarsa Motorola ve Aselsan lar ile uğraştılar ve baya paralar harcadılar. Bu konuda biz ve bizden sonrakiler Çinliler sayesinde araştırma ve geliştirme şansı elde eder oldular.

blank

Telsiz hakkında söyleyebileceklerim bu kadar. S0rularınız olur ise yazı altından iletin, yardımcı olmaya çalışırım.

Mantıklı, kurallara uygun, amaca yönelik QSO’lar dilerim. 73.

Teknik Özellikleri:

1) Output : 5W/1W
2) Frequency Range: 136.00-174.00 MHz
400.00-520.00MHz
3) Double Launch Key Dual Band Dual Watch
4) High &Low Power Switchover
5) Battery Saving
6) VOX Function
7) Wide/Narrow Band Selection
8) Auto-Back Light
9) Dual Band Standby
10) Time-out Timer (TOT)
11) 50 CTCSS and 104 DCS Codes
12) Voice Prompt
13) ANI Code
14) PC or Manual Program
15) DTMF Code
16) PTT-ID
17) ATUO Keypad Lock
18) Busy Channel Lock Function
19) Dual Band, Dual Display and Dual Standby
20) Emergency Alarm
21) Priory Scanning Function
22) Relay Forwarding Confirmed (1750 HZ)
23) Low Battery Warning
24) U/V Cross Band Dual Watch

 

Tanıtım Videosu;

Baofeng UV-82 SİPARİŞ VER

Gelen Aramalar:

  • baofeng uv 82 özellikleri
  • baofeng uv-82
  • baofeng uv 82 türkçe kullanım kılavuzu
  • baofeng uv 82 kullanma kılavuzu
  • analog pmr telsiz ton ince ayari
  • baofeng uv 82
  • amatör telsiz fiyatları baofeng
  • amatör telsiz ince ayar
  • Baofeng bf-888s teknık ozellıklerı
  • wouxun telsiz kullanım
  • baofeng bf-888s radyo fonksiyonu nasil calisir
  • baofeng telsiz fiyatı
  • baofeng telsiz frekansları
  • baofeng telsiz iyimi
  • baofeng telsiz yandaki turuncu düğmeler ne işe yarıyor

57 Responses to “Baofeng UV-82”


  • Bu telsiz bana geldiginde dili ingilizceydi biraz karistirayim dedim simdi dili cince oldu hicbisey anlamiyorum geriningilizceye basil cevirebilirim acaba yardimci olabilirseniz cok sevinirim Teşekkürler

    • İnternette konu ile ilgili detaylı makalelere ulaşabilirsiniz. Ulaşamaz iseniz satın aldığınız yer ile irtibata geçmeniz daha etik olacaktır.

  • Ben iki hafta once arkadasimdan bu telsizi aldim amator olarak ama telsizi aldigim gunun sabahina telsizi actim ve kendiliginden kapandi sonra ogrendim ki on-of kirlilmis ve parvayi bulamiyoruz bu konuda yardimci okurmusun bana

    • Bu parcayi bulma imkaniniz varmi gaziantep deyim ben veya burda se is varsa oran ala bilirmiyiz ban bi yardimci okun okadar kisiye gosterdim kimse yaoamadi ve parcasi bulunmuyor

      • Türkiye’de distribütörlüğü olmayan bir ürün satın aldığınızdan parçasını bulma şansınız pek yok.

        Sadece yurt dışından temin edebilirsiniz.

  • Peki bildiginiz guvenilir bir yer varmi yurt disindan bana onereceginiz sayfa felan

  • Selam
    Baofeng UV yoksa Hyt TC
    Hangisini tercih edelim

  • Merhaba,

    BAOFENG UV 82 Model telsizde frekans bulabiliyorum ama kaydedemiyorum. Nasıl kaydedeceğim konusunda yardımcı olur musunuz?

    Teşekkürler.

  • Cihan bey bende bu telsizden aldım.frekanslarını ayarladım.internet üzerindeki makalelerden baya şeyler öğrendim.şahsınıza da destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.Cihan bey çukur bi yerde ikamet ettiğşm için 144.800 frekansı hariç diğer frekansları dinleyemiyorum.Anten vs gibi çözüm önerileriniz nedir.bu konuda yardımcı olurmusunuz? Bide 144.800 aprs frekansını pc olmadan uv82 cihazımla dinleyemezmiyim?

    • 144.800 ü telsizden dinleyebilirsiniz fakat sadece paket aktarım sesi duyarsınız.

      Telsizin orjinal anteni gayet yeterlidir. Yine de ekstra bir şeyler yapmak isterseniz, çatı anteni kullanmanız gerekir.

      • Peki tavsiye etmek istediğiniz bir çatı anteni varmıdır? Ve şu röleye erişmek için 1760 hz ton gönderme olayı nedir.erişimden kasıt nedir anlayamadım.tongöndermeden röleye bağlanılmıyormu?

  • Bu telsiz kaç saatde şarj oluyor şarjı nekadar gider yardımcı olurmudunuz teşekkürler

  • Cihan bey merhabalar Amatör telsizci olmak için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ne müracatımı yaptım. Şu an elim de baofeng Uv-82 cihaz var İzmir karşıyakada ikamet etmekteyim. Nette ki amatör frekansları giriyorum fakat dinleme dahil hiç bir ses yok. Demekki bir şeyleri yanlış yapıyorum. Eğer mümkünse bana bu konuda adım adım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • Hocam Makale için teşekkür ederim. Sizlere bir sorum var ormanlık alan içerisinde yarı-ağaçlık 1km içerisinde sıkıntısız görüşmek mümkünmü

  • Kıyı Emniyeti Genel Mudurlugunun yapmis olduğu sınava girdim ve b sinifi amator telsizcilik belgemi aldım şimdi telsiz bakıyorum Baofeng uv-5r telsizi nasıldır etki mesafesi kaç km dir ve amatir telsizciye uygun mudur cevaplrasaniz sevinirim

    • Telsizin etki mesafesi kaç km dir gibi bir sorunun olmadığını yakında öğreneceğinizi düşünüyorum. 5r iş görecek bir amatör telsizdir. Dilerseniz SFE S850UV de tarafımdan temin edebilirsiniz.

      • Hocam kusura bakmayın yeniyim daha da ben yukarıda belirtmiş olduğum telsizle istediğim şehirle bağlantı kurabiliyomuyum peki nedir yani bu işin kullanımı onu merak ediyorun

        • Amatör telsizcilik belgesini almışsınız bu soruların yanıtını biliyor olmanız gerek.

          Lütfen amatör telsizcilik, muhabere teknikleri, simplex ve röle üzerinden yapılan görüşmeler ile ilgili araştırma yapınız.

          Bulunduğunuz bölgedeki TRAC Şubesi ile irtibata geçerek de destek alabilirsiniz.

        • Yesinler B sınıfı olan birini geçtim telsizlerle uzaktan alakası olan biri bile sorduğunuz sorunun cevabını biliyo

  • Baofeng uv 82 nasildir hocam fiyatı daha uygun olduğu için ilk önce bunlarla baslamak istiyorum

  • Model: Baofeng UV-5RA arkadaşım bundan bir adet aldım
    BaoFeng BF-888S 5W bundanda iki adet aldım yurt dışından

    internette okuduğum yazılara bakılırsa bunu türkiyede kullanmam ( belge almadan amatorce ) mümkün olmuyacak galiba
    bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim

  • yukarıdaki soruya cevap verebilecek arkadaş yokmu arkadaşlar

    • yanlış bilmiyorsam UV5R amatör bf-888 ise pmr telsiz. pmr telsizler için belgeye gerek yok.amatör telsizler içinse kıyı emniyet müdürlüğünün yılda 2 sefer yaptığı bir sınav var.O sınava gireceksiniz.Ayrıntılı bilgiyi kıyı emniyetinin sitesinden bulabilirsiniz.Ayrıca google da amatör telsiz sınavı diye arattırırsanız bir sürü döküman çıkar.

  • Tsk ederim adas

  • yani kardeşim düyorsun ki amatör olan telsizi burdada kıyı emniyetinden sınavlara girmeden kullanamazsın diğerileri ise izine tabi değil kullanırsın diyorsun peki o amatör olana bir yazılım atıp sınav gerektirmeden kullanma imkani yada başka bir yolu yokmudur

    • Sınava girip hak kazanmadan yasal olarak kullanamazsın.Ayrıca bunlara yazılım filan atılmıyor galiba.Ysal frekansları yükleyeyimde kullanayım dersen oda kurtarmıyor.Ayrıca diğerleri yasal demedim.Sadece belirli freksnlarda çalışan pmr telsizler yasaldır.1-30 mh arası çalışanlar HF, 118.000 – 136.975 arası VHF ondan sonra UHF bunlar hep izne tabiidir.

      Yalnız 26.965 Mhz ile 27.405 arası CB telsizler vardır.Kısa dalga yayını yaparlar ve tüm türkiye ile konuşman çıkış gücüne hava şartlarına göre mümkündür.hatta almanya ile bile görüşebilirsin.Ayrıca halkın kullanımına açıktır herhangi bir izin gerektirmez.Sen CB telsiz olayına gir derim.CB de herzaman birileri vardır 21. kanalı genelde kullanırlar.

  • tşk ederim kardeşim ilgin ve alakan için

  • peki kardeşim bu telsiz le kobra telsizleri varya izin gerektirmiyen bunlar arasında görüşme yapılabilimi peki

  • Cb telsizler 26.965 ile 27.405 arası çalışır bahsettiğin kobra telsizler pmr telsizlerdir UHF 446 Mhz bandında çalışır.Yani olmaz.

  • kardeşim şimdi ben bunu nerden alabilirim ve mümkünse 2 tane olsun mardindeyim ve fiyatı ne olur 2 tanenin

  • bu cihazın programını nereden bulabiliriz. Aramadığım yer indirmediğim program kalmadı bu konu hakkında yardımcı olabilirmsiniz.

  • Manuel Nasıl fifekans girebilirim

  • slm ben konyadan osman baofenguv82 telsiz arıyorum sizde mevcutmu slmlar

  • slm arkadaşlar baofeng uv82 telsizim var fakat ayarlamış olduğum frekanslara isim veremiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden tşkr ederim.

    • Satin aldiginiz kisi size seve seve yardimci olacaktir.

      • Satan yerin böyle bir zorunluluğu yok. Bu işlem kolayca Chirp yazılımı ile yapılır. Gerfekli olan basit bir bağlantı kablosu. N11 de falan 20-30 tl ye satılıyor. Çinde 3-4 usd.

  • Cihaz satın almak isteyen arkadaşlar için hızlı sipariş linki;

    spr.is/144869

  • SELAMLAR HOCAM . ELİNİZDE Baofeng UVB2 PLUS MEVCUT MU YADA GETİRTEBİLİRMİYİZ?

  • blank Lutheran Hospital

    Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen [email protected] adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp’ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Leave a Reply




Culha.NET