Sanal Röle

Röle Nedir?

Röle, İngilizcesi Repeater olan, aktarıcı anlamına gelen kelimenin Türkçe karşılığıdır.

Telsiz mesafesinin artırılması amacı ile kurulan bir sistemdir. Telsizlerin kapsama alanları genişliği, röle üzerinden yapılan haberleşmelerde röleye bağlıdır. Röle olmadığı takdirde telsizler sadece kendi çıkış güçleri kadar mesafelerde iletişim kurabilirken, röleler sayesinde bu mesafeler röle kapsama alanları doğrultusunda artmaktadır.

 

Bilindiği üzere röle kurmak ve gerekli izinleri almak, hem oldukça maliyetli hem de zahmetli bir iştir. Telsiztakip olarak özel sektörde faaliyet gösteren firmaları bu dertten kurtarıyoruz. Hiçbir zahmete katlanmadan ve karışık resmi işlemlerle uğraşmadan, sanal röle hizmetimizden faydalanabilir ve şubeleriniz arasındaki mesafe sınırını ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Sistemin ne olduğunu ve ne işe yaradığını örnekle açıklayalım.

 

Firmanızın çeşitli bölgelerde şubeleri olduğunu düşünelim. A , B ve C bölgesi. Bu bölgelerin her birindeki ekibinizin el cihazı veya mobil cihaz kullanarak birbirleri ile iletişimde olduğunu varsayıyoruz.

A bölgesindeki ekip, birbirlerine yakın olduğundan el cihazı ile iletişim kurmakta hiçbir zorluk çekmiyor. Aynı şekilde B bölgesindeki ekip de birbiri ile sorunsuz şekilde iletişim kurabiliyor. Bu C bölgesi için de geçerli. Buraya kadar bir problem oluşmuyor. Problem, farklı bölgelerde faaliyet gösteren ekiplerinizin üyelerinin birbirleri ile iletişim kurmak istemesinde meydana geliyor.

Normal şartlar altında, A bölgesindeki bir personel ile B bölgesindeki bir personelin telsiz vasıtası ile görüşmeleri imkansızdır. Bunun için her iki bölgeyi de kapsayan bir röleniz hatta mesafe çok uzaksa aktarıcı röleler üzerinden satın almış olduğunuz bir sisteminiz olmalıdır. Eğer şubeler ülkeler arası veya okyanus aşırı mesafelerde ise, bu imkansız hale gelmektedir. İşte sanal röle hizmeti tam olarak da bu noktaya devreye girer.

Aradaki mesafeler ne olursa olsun, bu sistemi kullanan kurumların tüm ekipleri, ortak kanal üzerinden birbirleri ile görüşme imkanına sahip olurlar.

Aynı şekilde şubeler farklı kanallara atandığı takdirde, örneğin bir yönetici, Adana ekibini dinlemek için telsizini 1. kanala alır. Mersin Ekibi için 2. kanala, İstanbul ekibi için 3. kanala.

Yerinden kalkmasına veya telefon etmesine gerek olmaz. İşlerin nasıl yürüdüğünü anlık olarak takip etmek isteyen bir yöneticinin sadece kanal değiştirmesi yeterli olacaktır. Atanabilecek ortak kanal sayesinde de yüzlerce kişinin özel bir kanalda tek bir yayını dinlemesi sağlanabilecektir.

 

Sanal Röle hizmetimiz ile ilgileniyor ve hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız bizlere; [email protected] veya 0 850 302 62 67 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

0 Responses to “Sanal Röle”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET