OKTH

Merhabalar.

Yine önemli bir konuda sizlerleyiz.

Amatör telsizcilerin pek bilmediği, ama profesyonel telsizcilerin 7/24 uğraştığı bir konuya geldik. Nam-ı değer OKTH, yani Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti. Peki nedir bu OKTH? Hadi biraz daha yakından bakalım.

Biliyorsunuz ki ülkemizde yasalara ve kanunlara uygun olduğu takdirde, sadece kamu değil, özel sektör şirketlerinin de telsiz kullanma izni vardır. Eskiden telsiz kullanmak isteyen kurumlar, cihazlarını ve rölelerini firmalardan temin ederek (satın alarak), devletten de kendilerine özel bir frekans tahsisi yaptırarak, telsiz kullanımı sağlıyorlardı.

Kullandıkları frekans için, kullandıkları cihaz sayısıyla artış gösteren şekilde, devlete her yıl ödemelerini yaparak, kullanmlarını gerçekleştiren kurumlar için, BTK nın son açıklamaları ile bu durum değişti. Bir takım kamu kuruluşlarına BTK tarafından kolaylık sağlansa da, özel sektörlerin artık frekans tahsisini devlet aracılığı ile değil, OKTH firmaları ile yapmaları gerekmektedir.

BTK, kendi frekansını kendisi tahsis eden kurumlara 2015 yılına kadar zaman tanıdı. Bu kurumların telsiz frekanslarını kullanabilmeye devam etmeleri için, 2015 yılı itibarı ile bir OKTH firmaları ile anlaşmaları gerekmektedir.

OKTH yi şu şekilde açıklayabiliriz;

OKTH firmaları, devletten kendi adlarına frekans tahsisi yaparlar. Daha sonra tahsis ettikleri bu frekansları müşterilerine kiralarlar. OKTH firmaları sadece frekansı değil, röleyi ve müşterilerinin ihtiyacı olduğu cihazları da kiralama şeklinde müşterilerine sunarlar. Bu sayede, telsiz kullanmak isteyen kurumların, oldukça karmaşık olan birçok detayla uğraşmasına gerek kalmaz. OKTH firması onlar adına tüm işlemleri halleder. Firma sadece tek bir firma ile muhatap olur, böylece devletin bürokratik işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmaz. Bu çözümleme yolu, hem devlet adına, hem kullanıcılar adına büyük kolaylık sağlamaktadır. Zira BTK’nın, konu hakkında bilgisi olmayan kullanıcılarla iletişim kurması oldukça zor olmaktadır. Kullanıcılar içinse bilmedikleri bir husus olduğundan zor süreçler yaşamalarına yol açan durumlar teşkil etmektedir.

OKTH firmaları, devletten kullanım izni aldıkları bir frekansı, bir kullanıcıya tahsis edebildiği gibi, birden fazla kullanıcıya da tahsis edebilmektedir. Zaten OKTH kısaltmasındaki Ortak kelimesinin anlamı da budur. Bu sayede frekans yetersizliğinin önüne geçilmesi öngörülmektedir.

Bu konuda kısaca şöyle bir bilgi verebilirim. Bir frekans sadece bir kuruma tahsis edilirse, konuşma yapılmadığı her an o frekans boş yere rezerve edilmiş olacaktır. Fakat aynı frekansı birden fazla grubun kullanmasına izin verirseniz, verimliliği oldukça artırırsınız. Aynı anda konuşma yapılması gerektiğinde, konuşma yapacak grubun bir süre beklemesi gerekmesi dışında başka bir problem yaşanmaz. Bunu da OKTH firması , kurumların konuşma yoğunlukları ve cihaz kullanım saatlerini göz önüne alarak ayarlar. Analog sistemlerde, Community veya Trunk sistemler gibi çözümler varken, dijital sistemlerde çok daha gelişmiş çözüm yöntemleri mevcuttur. Konuların teknik bilgilerini , sonraki yazılarımda paylaşabilirim.

Kurum müşteri olarak, teknik detaylar ile ilgilenmez. Kişi mandala bastığında sesinin gitmesini, mandalı bıraktığında karşı tarafın sesini duymak ister. Gerisi onu ilgilendirmez. İşte bu aşamada OKTH firmaları ilaç gibidir. OKTH firmaları sayesinde bürokratik işlemlerle uğraşmayacağınız gibi, röle cihazı, antenler, kablolar, telsiz cihazları, el, sabit ve araç cihazları seçimleri, bunların programlanması vb. işler gibi hiçbir durumla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Firma size tüm ihtiyaçlarınızı anahtar teslim şekilde verir. Size sadece senelik ücretinizi ödemek ve frekansını kullanmak kalır.

Deneyim Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri olarak biz, Adana bölgemiz merkez olmak üzere, Türkiye’nin her bölgesinde OKTH konusunda danışmanlık, çözüm, satış vb. hizmetler sunmaktayız. OKTH konusunda her türlü desteği tarafımızdan alabilir, ihtiyacınıza uygun çözümlere ulaşmayı sağlayabilirsiniz.

Gerek dijital, gerek analog sistemler olsun, gerek uhf gerek vhf bandı olsun, gerek 12,5khz, gerek 25Khz band genişlikleri olsun, ihtiyacınız olan marka veya model fark etmeksizin, her türlü röle, el cihazı, araç cihazı ve sabit cihaz ihtiyacınız konusunda bizlere ulaşabilir, resmi frekans tahsisi işlemlerinizi firmamız ile gerçekleştirebilirsiniz.

Konu ile ilgili her türlü destek için tarafımıza,

[email protected] adresinden, iletişim formundan, alttaki yorum böümünden veya 0212 909 02 52 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Telefon ile ulaştığınız takdirde lütfen Culha.Net üzerinden görüp aradığınızı belirtiniz.

İletişiminizin kesilmediği günler dileriz.

Deneyim HaberleÅŸme logo

Gelen Aramalar:

  • telsiz frekansları
  • telsiz frekans bulma
  • telsiz frekansı
  • guvenlik firmalari telsiz frekanslari
  • Kurum frekansları
  • Motorolla polis kablosuz tasis satiş merkezi
  • okth firmaları
  • ortak kullanımlı telsiz hizmeti wifi
  • osmaniye telsiz frekansları

0 Responses to “OKTH”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET