El Telsizi Çekim Alanı

Özel ekipmanlarımız, yeni nesil WCDMA telsizlerimiz, gateway sistemlerimiz ve Telsiz Takip sistemimiz ile, telsizlerin çekim alanı problemini tamamen ortadan kaldırıyoruz. Bu çözümü Türkiye’de bulan ve geliştiren, ilk ve tek firmayız.

Hangi ortamda, hangi senaryoda olursa olsun, telsizleriniz ile yaşadığınız çekim problemleri için tarafımızdan destek alabilirsiniz.

Gerek network altyapınız, gerekse bölgenize kuracağımız Wi-Fi aktarıcılar vasıtası ile, edinebileceğiniz WCDMA telsizler yardımı veya TelsizTakip sistem sunucuları aracılığı ile çekim probleminiz tamamen ortadan kalkmaktadır.

Size özel senaryo hazırlanması için İletişim : 0850 302 62 67

Deneyim Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri

 

 

 

En iyi çeken telsizleri hızlıca sipariş vermek için www.deneyim.net/market adresini kullanmanızı öneriyorum.

Selamlar.

Merak edilen bir konuya daha açıklık getirmek amacıyla konuyu ele alıyorum. Nedir bu el telsizi çekim alanı yalanları, efsaneleri, kandırmacaları. Belki size mal satmak için ben de yalan dolan bir şeyler yazacağım. Kimbilir…

İnsanların mal satmak için başvurmadığı yalan kalmayan, bir kez satış yaptıktan sonra da müşteri ile muhattap bile olmak istemeyen bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki. Herkesin sadece parayı düşündüğü, kendi verdiği hizmeti bile umursamadığı bir dönemde, satış elemanlarının da sattıkları üründen bi haber olmaları gayet normal. Ben işyerime bana bir şeyler satmak için gelen gençlere, sattıkları ürünler hakkında eğitim vermekten yorulmuş biri olarak, kendi sattığım ürünler hakkında ve bu ürünlerin piyasada nasıl satıldıkları hakkında bir şeyler yazayım.

İnternette çeşitli telsiz ilanlarını ben de sizler gibi görüyorum. Bu ilanlarda en çok hoşuma giden de, 10km, 15km hatta ve hatta 50km çekim kapasiteli cihazların satışı. Daha da üzücü olsansa, toplumumuzun büyük bir bölümünün bunlara inanıp satıcıya para kazandırması. Kolay yolu seçip, ben de ilanlarıma 100km çekim kapasiteli yazıp satabilirdim. Bir yandan paramı sayarken, diğer yandan da hakkımda kötü yorumlar yapan insanları mahkemeye verebilir, ya da umursamaybilirdim ama, akılsızlık ya işte, zor yolu seçtim. Sadece doğruları söylemek gibi zor bir yol. Peki uzatmayalım, makale tarzına dönelim. Nedir bu işin doğrusu?

El cihazlarının birbiri ile arada farklı bir sistem olmadan, karşılıklı konuşmalarına, simpleks konuşma denir. Lisanssız olarak kullanmak amacıyla satın aldığınız tüm cihazlar da bu şekilde haberleşir. Yani ses bir cihazdan çıkıp diğerine gider. Burada 2 temel unsur var. Cihazınızın çıkış gücü ve anteniniz.

2 el cihazı birbiri ile haberleşirken her şey ortadadır. Bir cihazın çıkış gücü ne olursa olsun, diğerinin duyuş hassasiyeti nedir? Diğer cihazın alış hassasiyeti ne olursa olsun, öteki cihazın çıkış gücü nedir?

El cihazları, açık alanda, hava şartlarının da en elverişli olduğu durumlarda 7-8km leri belki görebilirler doğrudur. Bunda da şöyle bir örnek vereyim. Havada fazla radyasyon olmayacak. Mümkünse etrafta frekansları kirleten hiçbir şey olmayacak. Engebe olmayacak. Hava açık olacak. Olacak olacak olacak.

Yani deniz üzerindeki 2 gemide birbiri ile haberleşmeye çalışan 2 el telsizi düşünün. Evet elde edebileceğiniz en uzak mesafeyi bu şekilde elde edersiniz. Sanıyorum bir çoğunuz bu cihazı bu amaçlar için almıyorsunuz. Açık arazide elde edeceğiniz verim, cihazların çıkış gücü ile orantılı (Lisanssız cihazda 0,5watt, Lisanslı cihazda 5watt) olarak arazi şartlarına göre değişkenlik gösterir. Peki çıkış gücü ne kadar önemli? Şöyle ifade edeyim. Çıkış güçleri arasındaki en büyük fark, karşı tarafa ulaşan sesteki parazit olur. Yani 0.5 watt da parazitli giden sesiniz, 5 watt a çıktığınızda daha kaliteli gitmeye başlar. Ama 0.5 watta gitmeyen sesiniz, muhtemelen 5watt ta da gitmeyecektir. Ya da en fazla parazitli şekilde gidecektir. Yani söylemek istediğim, önemli olan çıkış gücü değil, anten alış kapasitesi ve ortam şartlarıdır. Eğer ortam müsade etmiyorsa 50 watt da bassanız bir şey değişmeyecek, hatta ve hatta, karşıdaki antenin sınırına dayanılmışsa, sizi duymayacaktır.

Merak edenler için; nedir uzak mesafe haberleşmesi?

Uzak mesafe haberleşmesinde 2. el cihazı röle üzerinden görüşür. Röleler yüksek mevkilerde (dağlarda veya yüksek binaların üzerinde) verimliliği çok yüksek büyük ve uzun antenlere sahip, yüksek çıkış gücünde cihazlardır. Yani siz elinizdeki telsizle röleye ulaşın yeterlidir. Rölenin de duyuş kapasitesi çok yüksek olduğundan, elinizde çok basit bir cihaz da olsa, röle sizi duyar ve diğer cihazlara iletir. Cihazınızın alış kapasitesi mükemmel olmasa da, röleden gelen sinyal çok güçlü ve kaliteli olduğundan bir şekilde duyabilirsiniz. Fakat yine de cihazınızın alış kapasitesi çok önemlidir. Eğer çok sıradan, vasat bir cihazınız var ise, röleyi bile duymakta zorlanırsınız.

Bunun sonucunda ne olur? 2. tane minicik el cihazı ile, şehirler arası bile görüşmüş olursunuz. İşte alın size 250km – 500km çekim alanı. Tabi sizin bu konuyla hiçbir alakanız yok. Zira siz bu yazıya muhtemelen kendi iş yerinizde, kendi ekibinizde veya ortamınızda haberleşmek üzerine araştırma yaparken denk geldiniz. Çok fazla bir şey beklemeyin. Küçücük telsizler birbirleri ile hayalinizdeki kadar uzak mesafeden iletişim kuruyor olsalardı, cep telefonlarına bu kadar da çok bağımlı olmazdık diye düşünüyorum.

Şimdi dönelim yine sizin aradığınız pratik çözüme. Soru 2; Siz bu cihazları nerede kullanacaksınız?

Açık alanda muhtemelen en basit en ucuz cihazla bile sorun yaşamayacaksınız. Peki kapalı alanda. İşte işler o zaman değişecek.

Kapalı alanda size 10km diye satılan cihaz 100metrede çekmezse şaşırmayın. Kullandığınız binadaki betonarme yapı, çelik miktarı, bina içindeki frekans kirliliği vs. vs. vs. gibi etmenler, telsiz çekim alanınızı 100m ye kadar düşürebilir. Bu gayet normal bir durumdur. Bu tip durumlar ile ilgili farklı, karmaşık teknolojili ve en önemlisi pahalı çözümler bulunmaktadır. Eğer bu tarz bir soruna ucuz çözüm arıyorsanız zaten hiç uğraşmayın. En basitinden profesyonele transfer olup, binanıza OKTH rölesi kurdurup, yüksek maliyetlere katlanmak zorunda kalırsınız. Ki şöyle ifade edeyim. AVM gibi yapılarda, bu sistemi de kullansanız, Bodrumdaki kişi ile en üst kattaki kişi görüşemeyebilr. Bu sorunlar ile ilgili hala bazı çalışmalar yapmaktayım.

Tekrar basite dönelim. O zaman biz hangi markayı hangi cihazı alacağız. Sattığım cihazları ve yazdığım inceleme yazılarını yine sitemin inceleme bölümünden inceleyebilirsiniz. Ayrıca www.deneyim.net/market adresinden sipariş de verebilirsiniz.

Ben hiçbir cihazımı, şu kadar km, bu kadar mesafe diye satmam. Satan da eğer size “Şartlara göre değişebilir” demiyorsa, bilin ki sadece satmaya çalışıyor. Müşterime bunun sabit bir değeri olmayacağını mutlak surette söylerim. Benim sunduğum tüm ürün ve markalar, fiyat / performans oranı gözetilmiş, sahada kendisini kanıtlamış cihazlardır. Zira cihazın mesafe sorunu işinizi gördüğünde, ikinci etapta en büyük önem, cihazın ömrü olmaktadır. Çekim alanı sorunları aşmış telsizciler, cihazların kalitesine ve ömrüne odaklanırlar.

Lisanssız alacağınız el telsizleri ile ilgili tekrar basit örnekler veriyorum.

Kapalı alanda, alt ve üst katlarda, çok engel olmayan binalarda, 10 – 15 kat konuşabilirsiniz.

Fakat betonarme yapısı sağlam, çelik malzemesi fazla, duvarları kalın ve elektriksel olarak yoğun binalarda, 3 kat yukarı veya 3 kat aşağı inildikten sonra ses ve çekim sorunları yaşayabilirsiniz. Özellikle yer altında, bodrumda çalışan personel ile iletişim kurmakta zorlanmanız olasıdır. El telsizi alırken, bu tarz sıkıntılar yaşayacağınızı öngörüyorsanız titiz davranmanızı ve bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Unutmadan , market telsizlerine de değinmeden geçmeyelim. Hani halk arasında Walkie-Talkie diye bilinen, çift satılan cihazlar. Teknik olarak bu cihazlar prof. cihazlar ile aynıdır. Lisanssız, PMR bandında çalışırlar. Bu cihazları alanların şikayetleri genelde aynıdır.

1. Farklı kişiler, kurumlar ile ses karışması

2. Çekim kapasitesi

3. Çabuk şarj tükenmesi ve şarjı azalan cihazın göndermemesi, duymaması.

4. Ömrünün kısa olması ve yedek parça temini zorluğu (kulaklık, batarya vs.)

Yani fiyatlarına aldanıp, marketten bu cihazları alan kişiler, kar ettiklerini sanarlar fakat uzun vadede kesinlikle zarar ederler. Eğer ciddi bir ürün almak istiyorsanız, market işi değil, profesyonel cihaz tercih edin. Profesyonel ürünler tek satılır ve tamamı programlanabilme özelliğine sahiptir. Doğru kişilerden alış veriş yaptığınızda, bu cihazlar size özel programlanır ve frekansınızın karışma ihtimali sıfıra yaklaştırılır. Milyonda bir ihtimal de olsa frekansınız birileri ile karışırsa, hemen müdahale edilerek, cihazınıza yeni kodlar yüklenir ve size tekrar teslim edilir. Yani bu iş çocuk oyuncağı değildir, o yüzden marketten oyuncak alır gibi almanızı önermem. Çocuğunuza verecekseniz ayrı tabi.

Telsiz senaryolarınız ile ilgili, para harcamadan önce, araştırmanızı yapın.  Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip telsiz bayisinin yöneticiliğini yapmaktayım. Adetli şekilde alım yapmayı planlıyorsanız benimle irtibata geçiniz. Bu sitede paylaştıklarım dışında bir sorunuz varsa, tek ürün almayı planlıyorsanız veya yedek parça arıyorsanız lütfen beni rahatsız etmeyin.

Benim sizlere ücretsiz olarak sunacağım şey dünyanın en önemli şeyi olan bilgidir ve bu bilgi bu sitede yazılanlarla sınırlıdır. Bana teşekkür etmek istiyorsanız yapacağınız en güzel şey www.deneyim.net/market üzerinden adetli şekilde sipariş vermeniz olur.

Tekrar ediyorum, merak giderme, sohbet etme, kafanıza takılan soruları sorma için bana ulaşmayın.

Sizler için zaman ayırıp bu yazıları yazıyorum bir de özel olarak ücretsiz danışmanlık vermiyorum.

Ücretli danışmanlık isteyenler tabi ki ulaşabilirler.

Ricam; duyduğunuza inanmayın, sorgulayın.

İyi çalışmalar dilerim.

Deneyim HaberleÅŸme logo

Gelen Aramalar:

  • en iyi el telsizi
  • el telsizleri uzun mesafe
  • uzun mesafeli telsiz
  • pmr telsiz mesafe arttırma
  • en iyi telsiz markası hangisi
  • 100 km çeken telsiz
  • telsiz mesafesi
  • uzun menzilli telsiz fiyatları
  • telsiz cekim mesafesi
  • oyuncak telsiz
  • telsiz fiyatlari
  • motorola telsiz telefon
  • Uzun mesafe telsiz
  • 50 km pro telsiz
  • 20 km telsiz

32 Responses to “El Telsizi Çekim Alanı”


  • Daha yazının tamamını okumadan yorumu yazayım dedim.
    Vallahi çok zor bir yol seçmişsiniz ama iyiki de seçmişsiniz.
    Siz olmasanız birçok kişi ne doğruları nede işin mantığını öğrenebilir.
    Bıkmadan usanmadan tecrübe ettiğiniz doğru bilgileri aktarmanız dileği ile…

    Syg.

    • İlginize teşekkürler Onur Bey.

      Ben elimden geldiğince insanlara doğru bilgi vermek, bir nebze olsa da kendi satışlarıma destek olmaya çalışıyorum.

      Fakat malesef insanımız araştırma yapmak yerine, duyduğuna inanmak konusunda hala ısrarcı.

      İyi günler dilerim.

      • Sorgulayarak, araştırarak öğrenmek yerine ezberi, kalıp bilgiyi, kısacası tembelliği tercih eden toplumlarda karşılaştığınız durum sıradan olsa gerek.

  • Selamlar bizim 6-7 motorluk bir gurubumuz var kendimize eller serbest olmak üzere motor kullanırkende kullanabileceğimiz lisanssız çekim gücü iyi olan telsizlerden almak istiyoruz , hiç birimizin bu konuyla ilgili bilgisi olmadığı için sizden yardım etmenizi rica ediyoruz , Bize nasıl bir telsiz almamız gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim . saygılarımla

    • http://www.deneyim.net/market/HYT-TC-320

      ürünü kulaklıklı olacak şekilde sipariş edebilirsiniz.

      Alım işlemi yaparken eller serbest modunun aktif edilmesini isteyebilir, veya sadece kulaklıkla eller serbest özelliği olsun derseniz, beraberinde VOX özellikli kulaklık isteyebilirsiniz.

      VOX özellikli kulaklık normal kulaklıklara nazaran biraz daha pahalıdır.

      Bu telsiz lisanssız telsizler arasında boyut/performans konusunda liderdir.

      Ayrıca verdiğim adresten sipariş ederseniz özel yazılım atılacağından çıkış gücü normalin biraz daha üzerinde olacak ve başka frekanslarla karışma problemi yaşanmayacaktır.

      Aynı ürünü farklı yerden aldığınızda, düşük menzilli ve parazit alacak şekilde kullanırsınız.

  • İlgi ve yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim , bu bilgiyi diğer arkadaşlarımla paylaşacağım
    Saygılar.

  • merhaba elimde stabo freecomm 650 funkkoffer var pmr 446 radio handheld almanyadan aldim iki adet bir tane daha almak istiyorum ama bu marka ikili satiliyor bana tek lazim. herhangi bir baska marka alsam bu elimdeki modelle uyumlu olurmu yoksa aynisini mi almam lazim

  • Merhaba,
    Acil durumlarda kullanılmak üzere telsiz arayışındayız.
    Son dönemde iletişimde yaşanan sorunlar nedeniyle aile bireylerine hemen ulaşabilmek adına telsiz istiyoruz.

    Eşim ile aramda 3.5 km kuş uçuşu mesafede tepe-çukurdan oluşan bir ormanlık arazi var.

    Bu tarz bir kullanım alanı için ne tavsiye edersiniz?

    Teşekkürler,

  • Cıhan bey numaranızı verebılırmısınız

  • Sayın Yetkili
    Dürüstçe verdiğiniz bilgilere teşekkür ediyorum. Bir yardım rica ediyorum. Şöyle ki: Biz kara avcısıyız 3 adet mötörola 5420 telsizimiz var dağda 3 km civarında çekiyor. Bu 3 lü sisteme uyum sağlayıp bunlarla konuşabilecek daha uzun menzilli önerebileceğiniz telsiz varmı? veya mesela aselsan marka cobra 2 adet alsak bunlarla uyum sağlarmı, teşekkürler.

  • merhaba. ben evde oğlum bahçede iken haberleşebileceğim bir el telsizi arıyorum. evimiz 9. katta. site içinde yaklaşık 500-700 mtkare alanda olan oğlumla evdeyken kesintisiz sağlıklı haberleşebileceğim bir el telsizi önerebilir misiniz? tek satış yapmadığınızı söylemişsiniz ama belki yönlendirmeleriniz çocuk istismarının bu kadar arttığı bir dönemde biz anneler için hayat kurtarıcı olabilir. teşekkür ederim.

  • Merhaba cihan bey telefon numarani zi verirmisiniz.biz kara da avcilik yapiyoruz baofeng uv5re plus cihaz kullaniyoruz malum kara avciliginda engeller cok oluyor dağ dir tepe dir buda bizim kullandigiz telsiz lerde sikinti oluyor role ye bağlanmadan kullaniyoruz biz roleye bağlanmadan araç üzeri ne kuracağimiz küçuk bir tana sinyal dagitici mi diyelim veya kucuk bir role mi diyelim tam bilmiyorum da bunun bize nasil bir faydasi olur bize engebeli arazide 10 15 km ses ve cekim kalite olsa yeter yardiminiza ihtiyacimiz var saygilar.

    • Bana alacağınız cihaz sayısını veya ihtiyacınız olan anten sayısını söyletin. Hatrı sayılır bir rakam ise size telefonla ulaşılmasını sağlayalım.

  • Merhaba cihan bey ben almanyada oturuyorum iki araçla yolaçıkagız ben bir telsiz aldım fakat iki araç mesafesi 1 km ten fazla çekmiyor araç annteni takarsak bir faydası olurmu birde kulaklık takarsak ses çok boguk geliyor telsiz markası baofeng gt-3 Tp ııı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  • CİHAN BEY SÖYLEDİKLERİNİZE KATILIYORUM TEK BİR NOKTA HARİÇ CİHAZLARIN ÇIKIŞ GÜCÜ ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR EĞER SİZ 5 WATTLIK CİHAZLA ROLESİZ AÇIK ARİZİDE 8 KM GÖRÜŞÜYORSANIZ 10 WATTLIK BİR CİHAZDA BU MESAFE 15 KM YE KADAR ÇIKAR ! HATTA SİZE ŞU ÖRNEĞİ VEREYİM HF CİHAZLAR ROLESİZDİR ÇIKIŞ GÜÇLERİ İSE ÇOK FAZLADIR HATTA BİR KİLOWATT ÇIKIŞ GÜCÜNDE OLAN CİHAZLAR VAR KITALAR ARASI KONUŞURLAR VE HATTA ASTRONOTLARLA GÖRÜŞÜLEBİLİR …ROLELER HER ZAMAN İŞE YARAMIYOR ÖZELLİKLE ASKERİ KULLANIMDA DAĞLIK BÖLGELERDE ÖLÜ BÖLGELER OLABİLİYOR ROLE KİFAYETSİZ KALABİLİYOR …. AMA KUZEY IRAKDA OPERASYONDA OLAN BİR ÖZEL BİRLİK SIRT TELSİZİ İLE 50 MHZ DE 100 WATTLIK ÇIKIŞLA ROLESİZ ANKARA İLE GÖRÜŞÜR …. HATTA BİZ ESKİDEN CB LERİN MODA OLDUĞU 90 LI YILLARDA İSTANBULDA SABAH ERKEN SAATLERİNDE ATMOSFER UYGUN OLDUĞUNDA ALMANYA İLE GÖRÜŞÜRDÜK AMA ÖĞLEN SAATLERİNDE FREKANSLARDA AŞIRI YÜKLENME PARAZİT GÖRÜŞME MESAFESİNİ 10 KM YE DÜŞÜRÜRDÜ :)))

    • Çok kıymetli ve tamami buyuk harfle yazilmis bilgi dolu yaziniz icin sagolun pek kiymetli amator kardesim.

      Umarim 1980 yillarindan kalma, internetin her kosesinde rastlayabilecegimiz bu bilgi dagarciginiza artik yeni bir seyler ekleyebilirsiniz.

      İyi gunler dilerim.

      • BÜYÜK HARF YAZMAM KLAVYE ALIŞKANLIĞIDIR SERİ YAZMAK BÜYÜK KÜÇÜK HARFLE UĞRAŞMAMAK İÇİNDİR BAŞKA SEBEBİ YOK :) BİLGİ DARACIĞIM İNTERNETDEN 80 LİYILLARDAN KALMA DEĞİLDİR BİLAKİS TEST EDİLİP DENEYEREK TECRÜBE EDİLEREK YAZILMIŞTIR 2000 YILINDAN BERİ AMATÖRÜM AYRICA ASKERDE DE SANTRALDE GÖREV YAPTIM HATTA ASKERDE BU TELSİZ KONUSUNDAN TİKSİNMİŞTİM ADETA SÖYLEDİĞİM GİBİ AŞIRI DAĞLIK BÖLGELERDE ROLENİN DAHİ İŞE YARAMAMASI SAĞLIKLI HABERLEŞME YAPILAMAMASI YÜZÜNDEN NEYSE Kİ ORDUMUZ BİZİM TEZEKEREMİZE YAKIN BİR DÖNEMDE ASELSANIN ÜRETTİĞİ GÜZEL CİHAZLAR GÖNDERDİ Kİ ÖNCEKİ CİHAZLAR 4035 – 4031 CİHAZLARININ YERİNE ADAM GİBİÇIKIŞ GÜCÜ 200 WATTIN ÜZERİNDE GÜZEL CİHAZLAR GÖNDERDİDE HABERLEŞME HAKKARİ BÖLGESİNDE SORUN OLMAKDAN ÇIKMIŞTI …. BENİM SİZE MUHALEFETİM CİHAZLATIN ÇIKIŞ WATT GÜCÜNÜN ÖNEMSİZ OLDUĞUNU SÖYLEMENİZ ÜZERİNEDİR ! CİHAZLARDA ÇIKIŞ GÜCÜ ÇOK ÖNEMLİDİR 5 WATTLIK EL CİHAZI İLE 10 WATTLIK EL CİHAZI AYNI DEĞİLDİR İŞ SADECE ANTENLE BİTMEZ ! UHF BANDINDA ANTEN KÜÇÜK İKEN VHF BANDINDA UZUNOLMAK ZORUNDADIR HELE Kİ KONU 27 MHZ VEYA 30 MHZ CB LER İSE ANTEN NE KADAR UZUN OLURSA NE KADAR YÜKSEKTE OLURSANIZ O KADAR İYİDİR ÇÜNKÜ HER BANDIN FREKANSIN ANTENİ VE ÇIKIŞ GÜCÜ FARKLILIK GÖSTEREBİLİYOR …. SİZİN SAHTEKARLIK YAPAN İNSANLARA KARŞI GÖSTERDİĞİNİZ DÜRÜSTÇE AÇIKLAMARINIZI TAKDİR ETTİM SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ BAZI SAHTEKARLAR İNSANLARI KANDIRIYOR YARIM WATTLIK KÜÇÜK PMR TELSİZLER İÇİN 40 KM 100 KM KONUŞULUR DİYE YALAN SÖYLÜYORLAR … 5 WATTLIK UHF VEYA VHF BANDI CİHAZLAR DAHİ ROLESİZ EN FAZLA 3-5 KM MESAFEDE ETKİNKEN YARIM WATTLIK PMR NASIL 100 KM ÇEKERMİŞ :))) 73

        • Tekrar tesekkurler. Bu kadar yazmaya zahmet etmeyip “Caps Lock” kullanmaya usenmeniz de ayrica ilginc bir durum tabi ki. 5w ile 10w arasindaki farki el cihazi anteniyle kulaginizla algilayabiliyorsaniz ne mutlu. Burada verilen teknik bilgi, bilgisi satirlara sigmayan amatorlere degil, telsiz konusuna yabanci kisileredir. Olayi HF lere falan cekmenizi bilginizi paylasma isteginize veriyor, amator olmayan kisilerin kafasini daha fazla karistirmayalim diyorum.

          Telsiz satin almayi dusunen arkadaslar dilerse benden, dilerse 100km ceken telsiz satan kisilerden alabilirler.

          İyi gunler dilerim.

          • CİHAN BEY SÖYLEDİĞİM GİBİ BÜYÜK HARF YAZMAM KLAYE ALIŞKANLIĞI BAĞIRMAK YADA AYKIRI GÖRÜNME İSTEĞİ DEĞİLDİR :) BÜYÜK KÜÇÜK HARFLE UĞRAŞMAMAK SERİ YAZMAK İÇİN BÖYLE BAŞLADIM YAZMAYA ZAMANLA ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ BIRAKAMIYORUM …NEYSE KONUMUZA DÖNECEK OLURSAK CİHAZLARINÇIKIŞ GÜCÜNÜ KULAĞIMIZLA ANLAYAMAYIZ ZATEN ANCAK KONUŞULAN MESAFE İLE ANLAYABİLİRİZ SİZE ŞU ÖRNEĞİ VEREYİM BEN AMATÖR CİHAZIMDA WATTI DÜŞÜRDÜĞÜM ZAMAN 5 WATTDAN 2 WATT’A İNDİRDİĞİM ZAMAN ROLEYE GİREMİYORUM ! NEYMİŞ DEMEK Kİ KULAKLA İLGİSİ YOKMUŞ ! :) TABİKİ BUNUN SEBEBİ ÇEVRESEL FAKTÖRLERDİR WATT DÜŞÜK OLUNCA GÖNDERİLEN SİNYALLERDE ZAYIFOLUYOR ROLEYE GİREMİYOR ROLESİZ BİR CİHAZDA İSE KARŞI TARAFA SESİNİZİN YA TAMAMEN GİTMEMESİ YADA ÇOK PARAZİTLİ ANLAŞILMAZ GİTMESİ ANLAMINA GELİR … YANİ KONU NERDEN NEREYE GELDİ SİZİN CİHAZDA Kİ ÇIKIŞ WATTINI ÖNEMSEMENİZE KARŞI YAZMIŞTIM BUNLARI HF ÖRNEĞİDE DİĞER UHF VHF BANDI ÖRNEĞİDE BUNUN İÇİNDİ SİZ SADECE ANTENE BAĞLAMIŞSINIZ KONUYU ONUN İÇİN KONU UZADI SANKİ SANALDAEGO YARIŞTIRAN ERGENLER GİBİ OLDUK :) SİZİN DÜŞÜNCENİZİN YANLIŞLIĞI ŞURDADIR BEN BAŞKA BİR ORTAMDA PMR KULLANAN BİR YAMAÇ PARAŞÜTCÜSÜ ARKADAŞIN KULLANDIĞI PMR CİHAZININ ANTENİNİ DEĞİŞTİRİRSEK DAHA UZUN MESAFEDE KONUŞABİLİRMİYİZ SORUSU AKLIMA GELDİ O ARKADAŞDA SİZİN GİBİ KONUYU SADECE ANTENE BAĞLAMIŞ DÜZ MANTIKLA HAREKET ETMİŞTİ SİZDE DE AYNI ŞEYLERİ OKUYUNCA YAZDIM HEPSİBU YOKSA SİZİN YAPTIĞINIZ BİLGİLENDİRME DOĞRU SAHTEKARLARA KANMASIN MİLLETİMİZ BİLEREK ALSIN NEREDE NE AMAÇLA KULLANACAĞINA GÖRE CİHAZ ALSIN … İYİ GÜNLER.

            • Bakın anlamamakta, bilginizi savunmakta ve büyük yazmakta ısrar ediyorsunuz. Daha fazla yazmayacağım.

              2w ile 5w ı el cihazında ve el cihazı anteninde karşılaştırırsanız büyük fark gözlemlersiniz.

              Fakat aynı el cihazında 5w ile 7w arasındaki farkı anlayamazsınız.

              Güç belli bir seviyeye gelince örneğin 3.5 4w civarına, artık el cihazınızda daha üstü çıkış gücünü gözlemleme şansınız kalmaz.

              2w ile 5w arasında dağlar kadar fark olduğunu ben de biliyorum.

              Siz 5w ile 7w çıkış arasında bir karşılaştırma yapın, fark gözlemlerseniz gelin buraya yazın.

              Ayrıca bir şey alışkanlık ise doğru olduğu anlamına gelmez.

              Yanlışlarınızı düzeltebilirsiniz.

              Bakın ben cümlelerimin ilk harfini büyük yazıyorum diğerlerini de küçük yazıyorum ve hiç de yorulmuyorum.

              Olaya bak ne anlatıyorum…

              • Oldumu rahat ettinizmi gözlerinizyorulmadan okuyun ama önemli olan harfin boyutu değil keliemelerin ne anlattığıdır :)) illa uğraştıracaksınız yani :) söylediğiniz gibi 5 ila 7 watt arasında çok fazla fark yok ama siz en başta yazdıklarınızda böyle bahsetmemiştiniz konuyu onun için yazmıştım yukarı çıkıp konuyu açıkladığınız bölümleri tekrar okursanız görürsünüz çıkış watının çokda önemli olmadığını antenin önemli olduğunu vurgulamışsınız ben sadece buna itraz ettim konu sakız gibi uzadı diğer söyledikleriniz doğru sahtekarların yanlış bilgilendirip sırf para kazanmak uğruna satış yaptıkları söyleminiz doğru …yine dediğim gibi antenler de telsizlerin hangi band hangi frekanslarda olduğuna göre değişiklik gösterir pmr cihazlar uhf bandında biliyorsunuz 446 mhz dedir uhf için uzun anten gerekmez nitekim pmr cihazlar olsun diğer uhf bandında çalışan cihazlar olsun anteni kısadır ama vhf ye gelince anten uzun olur yine cb cihazlarda ne kadar uzun olursa o kadar iyidir …. Telsiz teknolojisinde cihazın çıkış gücü ve anteni iki önemli faktör cihazın çıkış gücüne uygun kaldırabilcek bir anten olması gerekli ne tek başına anten nede tek başına çıkış gücü işe yaramaz … neyse konu gereksiz uzadı iyi günler

Leave a Reply




Culha.NET