WordPress CPU – WordPress SQL Problemi

WordPress dünyanın en çok kullanılan web sitesi yazılımıdır. WordPress sistemler bir web tasarımcısı veya içerik üreticisi için vazgeçilmez ve çok başarılı bir sistemdir. Günümüzde birçok büyük internet içerik üreticisi firma dahil olmak üzere, dünyanın en büyük birçok yayın kurumu web sitelerinde WordPress sistemleri tercih etmektedir.

WordPress sistemlerin kendine has bir takım sorunları ve açıkları bulunmaktadır. Bunun en iyi bilineni, web sitesi oluşturulduktan, içerik sayısı artırıldıktan ve siteye hit gelmeye başladıktan sonra sitenin, üzerinde bulunduğu sunucuya bindirdiği yüktür.

Şayet siteniz paylaşımlı bir hosting üzerinde ise, sitenizin tam büyümeye başladığı en heyecanlı zamanlarında, sitenizin “Suspend” edildiğini görmeniz an meselesidir. Sunucu firmanızdan tarafınıza, sitenizde problem olduğu ve aşırı CPU kullanımından ötürü suspend edildiği bilgisi verilecektir.

Şayet siteniz paylaşımlı hosting üzerinde değil de kendi sunucunuzda veya vds vps makineniz üzerinde yer alıyorsa da, şöyle bir siteme girip bakayım dediğinizde sitenizin açılmadığını veya çok yavaş açıldığını gözlersiniz. Bu da size direkt olarak reklam geliri kaybı olarak geri dönecektir. Yani sitenizin başka bir amacı da olmadığını düşünürsek sitenizin hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Peki bu durum neden kaynaklanmaktadır?

WordPress kendi içinde optimize edilmiş bir sistem değildir. Yeterince sade olmadığından ve sadece işini yapmak üzere yazılmış bir sistem olduğundan birçok çalışmayı WordPress algoritması tek düze yapar. Yani yapması gereken neyse onu yapar. Bu durumda makinedeki durumu göz etmez ve sql in ya da http servisinin durumuyla ilgilenmez. Ayrıca SQL server, büyük makinalarda oldukça makinayı yorucu bir duruma gelir. Binlerce postun sürekli çağırılması, güncellenmesi ve aralarına yenilerinin eklenmesi, bir kısmının silinmesi gibi durumlar, WordPress e eklediğiniz eklentileri de düşündüğümüzde işin içinden çıkılmaz bir hale gelir. Her şey bir yana bir de sayfalarınızın ziyaretçileriniz tarafından ısrarla görüntülenmek istenmesi, onlar bir yana internet üzerinde gezen onlarca botun sitenize düzenli aralıklarla girip çıkmak istemesi gibi durumlar, yazılımınızın donanımınıza işkence etmesine yol açar.

Sözü uzatmadan bu durumda ne yapılması gerektiğini açıklayalım?

Çözüm basit. Sitenizi ve mümkünse sunucunuzu bir uzmana “Optimize” ettirmeniz gerekir.

Türkiye’nin sayılı Sunucu Optimizasyon Uzmanlarından olduğumu ve kendi kategorimde kendi çalışmalarım düşünüldüğünde tek olduğumu söyleyebilirim. Sitenizin kapalı kaldığı her saniye size zarar olarak dönüyorsa, sitenizin 1 dakika bile kapalı kalmasına tahammül edemiyorsanız, hesabı kitabı bir tarafa bırakıp ivedilikle tarafıma ulaşabilirsiniz.

Ortalama 1. Seviye Ücretlerim, Site Optimizasyonu için 250 TL, Sunucu Optimizasyonu için 500 TL dir.

Çalışmalarımı 50 TL ye yaptığını iddia eden kişilerin çalışmaları ile karıştırmamanızı önemle rica ederim :)

Daha yüksek performans almak isteyen sunucu sahipleri için veya gelecekteki yüksek trafiğe sistemlerini hazır etmek isteyen site sahipleri için;

Nginx, Varnish, Redis, Memcached, Php-Fpm vb. gibi sistemleri de opsiyonel olarak konfigure etmekteyim.

Not: Bu sistemleri kurmak çok kolaydır, tek komutla kurarsınız. Mesele kurmak değil, doğru konfigure etmektir. “Ben de kurarım” cılarla karşılaşacak site sahipleri ve direkt kendisi bu sözü söyleyecek site sahiplerinin bu durumu dikkate almalarını öneririm.

Tarafımdan aldığınız hizmetler, 3 günlük hizmetler değildir. Yani kısa süre sonra tekrar sunucunuz hata vermeyecektir ve uzun süre ödediğiniz paranın karşılığını alırsınız.

Ayrıca, profesyonel ve yeterince yoğun çalışan web site sahipleri ve web tasarımcıların en büyük kabusları, zamanlarının büyük bölümünü sitelerinden çok sunucularına harcamak zorunda kalmalarıdır.

Eğer siz de sitenizden başka hiçbir şeyle ilgilenmek istemiyor ve tüm verimli zamanınızı sitenize harcamak istiyorsanız, sunucu yönetiminizi bir uzmana bırakabilirsiniz. Bu durumda tarafımdan danışmanlık paketi almanızı öneririm.

Durumunuza ve taleplerinize göre aylık size özel belirlenecek bir ücret vasıtası ile, sunucu panelinize girmeyi unutabilirsiniz. Siz sadece sitenizle ilgilenirsiniz ve sunucunuzun tüm güvenlik ve performans danışmanlığı tarafımca halledilir. Sunucu ile ilgili herhangi bir talebiniz olduğunda 7/24 tarafıma iletirsiniz ve gereken işlem tarafımca halledilir.

Ayrıca danışmanlık alan müşterilere ücretsiz monitoring paneli hediye edilmektedir.

Şayet sorunlar yaşıyor ve sitelerinizi kapatmanın eşiğine geldiyseniz, benimle tanışma zamanınız gelmiş demektir.

Tarafıma en hızlı şekilde Skype : cculha[@]hotmail.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Skype kullanmıyorsanız kullanmaya başlayınız.

İyi çalışmalar dilerim.

Cihan Çulha – Sunucu Optimizasyon Uzmanı – Sunucu Uzmanı – Sunucu Koçu – Sunucu Danışmanı – Server Uzmanı

0 Responses to “WordPress CPU – WordPress SQL Problemi”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET