Load, Yüksek Trafik, CPU, Ram, Kasılma, Site Açılmama Problemleri

Deneyim HaberleÅŸme logo

Merhabalar. Uzman olduğum bir konu hakkında bir şeyler karalamaya karar verdim. Bu yazıya bir şekilde ulaştı iseniz, yazı başlığında yer alan sorunlar ile başınız dertte demektir. Peki bu problemler nedir, nelerden kaynaklanır ve nasıl çözümler üretilir birkaç fikir verelim.

Birçok kişi gibi para kazanmak için bir web sitesi oluşturdunuz veya hali hazırda bir web sitesini satın aldınız. Kendinize bir sektör belirlediniz ve bu sektörde çalışmalar yapmaya başladınız. Sitenizin hitini artırmak için çeşitli yollara başvurup paralar harcadınız. SEO hizmetleri satın aldınız. Backlinkler aldınız, tanıtım yazıları yazdırdınız. İnternete reklam verdiniz, verdiniz de verdiniz. Şimdi sıra ise sizin para kazanmanızda. Sitenizde reklamlarınız mevcut. Birileri gelse de şu reklamlara tıklasa diye bekliyorsunuz. Bir yandan da reklamveren umarım beni sistemden atmaz diye dua ediyorsunuz. Sabit reklam satmaya çalışıyorsunuz. En önemlisi de istediğiniz kelimelerde arama sonuçlarında önde çıkmak istiyorsunuz. Peki hepsi ne için? Hepsi trafik için, hepsi hit için. Sonucunda hepsi ama hepsi para için.

Sözü uzatmayalım. Bunca emekten sonra sitenizin hiti arttı, fakat o da ne? Siteniz eskisi kadar hızlı açılmıyor. Kasmalar başladı. Hiti kaldırmıyor. Reklamverenler şikayetçi. Kullanıcılar şikayetçi. Giren geri çıkıyor. Kimse reklama tıklamıyor. Arama sonuçlarında geriliyorsunuz vs. vs. Peki sorun ne? Sorun sunucunuzun ve-veya web sitenizin, bu kadar hiti kaldıracak şekilde optimize edilmemiş olması. Hiçbir web sitesi, hiçbir sunucu, sonsuza dek ilk çalıştığı günkü gibi çalışmaz. En basit örneği ile veri tabanınız (ör: mysql) gün geçtikçe büyür. Sunucunuzda gerekli gereksiz dosyalar oluşur. Diskiniz dolmaya başlar. Ram tüketiminiz verimsiz şekilde artar, sonuçta cpu nuz da sizi bir yere kadar idare edecektir. Sahip olduğunuz band kısıtlamalarını ve olası aldığınız saldırıları saymıyorum bile. Sonuç? Para kaybediyorsunuz. Peki ne yapacaksınız? Gelin okumaya devam edin.

Çözüm basit tabi değil mi? Daha iyi bir sunucuya geçmek, firma değiştirmek, mevcut sunucu özelliklerini arttırmak vs. Bunlar sizin aklınıza gelen ilk çözümler. Neden, çünkü çalıştığınız firma size bu çözümleri düşündürecek fikirler verdi. Çünkü çalıştığınız firmaların da tek derdi daha çok para kazanmak. Ama donanım bir yere kadar. Siz bütün parasını yazılımdan kazanan birisiniz, tek çözümün donanım olduğunu nasıl düşünebiliyorsunuz?

Yazılım sorunu, ancak yazılımla halledilir. Optimizasyon sizin yegane çözümünüz olacaktır. Peki nedir bu optimizasyon ve nasıl yapılır?

Optimizasyonu bir modifiye işlemi gibi düşünebilirsiniz. Sunucunuzu ve sitenizi, yüksek trafiği kaldıracak şekilde modifiye etmediğiniz sürece, hangi donanımda barındırırsanız barındırın, ki o kadar çok para vermek istemeyeceksiniz, yine sorun yaşayacaksınız. O yüzden buyrun sizi optimizasyon hizmeti almaya davet edeyim.

Ben uzun yıllardır sektörde yaptığım Linux Optimizasyonları ve WordPress çalışmaları ile tanınmaktayım. Türkiye’deki birçok yüksek trafikli site sahibinin benim çalışmalarımı tercih etmesi, yaptığım işte gerçekten bir şeyleri başardığımın göstergesi olmalıdır diye düşünüyorum. Sitenizin sektörü her ne olursa olsun tarafımdan destek alma şansınız mevcut.

Şayet web siteniz sizin için gerçekten önemliyse ve bu iş sizin ekmek teknenizse,

Bütçe 2. planda, sorunsuzluk sizin için 1. planda ise,

Parayla her işi çözemediğinizi, bilgiye de ihtiyacınız olduğunu fark ettiyseniz,

Boşa kürek çektiğinizden ve paranızı çar çur ettiğinizden şüpheleniyorsanız, buyrun görüşelim.

Bana en hızlı şekilde Skype adresimden ulaşabilirsiniz. Skype adresim mail adresim ile aynıdır. Mail de atabilirsiniz.

Skype & Mail : cculha[@]hotmail.com

Linux, Centos, Ubuntu, Debian, FreeBSD vb. sunucularınızda yaşadığınız tüm load & Ram problemleri için;

Yaşadığınız tüm hız ve güvenlik sorunları için,

Web, CRM, Mail Yönetimi, Kablolu Kablosuz Bağlantı Entegrasyonları, kısacası tüm IT Danışmanlık ihtiyaçlarınız için tarafımdan destek alabilirsiniz.

Firma sahibi olduğumdan faturalı çalışma şansınız mevcuttur.

Uyarmadan edemiyorum, ucuza iş yapan biri değilim. Çözüm arıyorsanız görüşelim. Aksi halde aramaya devam edebilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

Referanslarımdan bir kısmı için link;

http://www.r10.net/server-optimizasyon/1565990-profesyonel-sunucu-optimizasyon-hizmeti.html?highlight=profesyonel+sunucu+optimizasyon

 

Deneyim HaberleÅŸme logo

0 Responses to “Load, Yüksek Trafik, CPU, Ram, Kasılma, Site Açılmama Problemleri”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET