Doğal olmayan dalgalanma

Bugünün gündemi OVP idi. Peki ne oldu kısaca bakalım.

Ülkemizdeki para piyasalarına baktığınızda, gerek serbest piyasanın gerekse TCMB nin etkisinin, bir tweet veya bir konuşma kadar etkili olmadığını görüyoruz. Bu da birilerinin birilerini yönlendirmesine, güzel sörf dalgaları yaratılmasına ve paradan para kazanılmasına sebep oluyor. Ortada hiçbir doğallık yok. Kırılgan bir ekonomimiz ve bundan nemalanan para babalarımız var. Bugün ne oldu bakalım…

Dün gün içinde TL büyük miktarda değer kazandı. Sebebi tam olarak belli değil aslında. ABD Çin ticaret savaşları bahane edildi ama bence ilgisi yok. Ben ertesi günkü yani bugünkü OVP den şüphelendim. Daha sonra gece 12 oldu ve yeni gün piyasasında TL yine değer kaybetmeye başladı. Geceden sabah 9’a kadar TL nin değer kaybı devam etti. Saat 9’dan itibaren serbest piyasa OVP yi bahane ederek TL alımına yöneldi ve TL büyük ölçüde değer kazandı. Bu da fazlasıyla garipti doğal değildi, birileri bir şeyleri biliyor gibi. OVP esnasında ise TL tekrar değer kaybetti büyük ölçüde ve hızda. OVP bitmesi ardından ise TL tekrar değer kazandı ve henüz kazanımı sonlanmadı.

Şimdi bu duruma bakarsak ne yorum yapabiliriz? Fazla bir yorum yok. Ortada doğallık olmadığını söyleyebilirim. Dünyanın en kırılgan ve en dalgalı para piyasasını yaşıyoruz denebilir. Yani döviz normalde hızlı alınıp satılacak bir şey değildir ama şu an 1 saat aralıklarla döviz alım satımı yapılıyor ve tutturanlar çok güzel paralar kazanıyor.

Ülkemiz adına konuşacak olursak, pek de söze mahal yok.

Düzene ayak uydurma çabasıyla, hakkımızda hayırlısı diyelim.

0 Responses to “Doğal olmayan dalgalanma”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET