Motorola XT-220

Kredi kartına taksitle sipariş için;

http://www.deneyim.net/market/motorola-xt-220

Uzun zamandır telsiz inceleme yazıları yazıyorum. Şimdiye kadar paylaştığımız tüm cihazlar Çin menşeili idi. Zaten yakında dünyanın da süper gücü olacaklar. Bugün ise Çin’den uzaklaşıyor, günümüzün süper gücüne geliyoruz. Bir Amerikan markasını inceliyoruz. Konuğumuz Motorola XT-220

Motorola markası hakkında fazla yazıp çizmeye gerek yok. Markanın ne kadar eski, köklü ve kaliteli olduğunu birçok kişi bilir. Telsiz camiasında her zaman yeri farklıdır. Hatta telefon olarak da oldukça sevilir. Bunlar dışında, baz istasyonlarında kullanılmak üzere tasarlanmış gelişmiş cihazları da mevcuttur. Ayrıca telsiz röleleri de oldukça kalitelidir. Zira yıllarca hem profesyonel hem de amatör anlamda, mobil cihaz olan GM-300’ler birleştirilerek çok verimli çalışan röleler yapılmıştır. Günümüzde hala bu röleler çalışmaktadır. GP-300 diye bilinen efsane el cihazını ise Motorola’yı tanıyan herkes bilir. Bu cihazın her türlü zorlu şarttan bana mısın demeden çıktığı duyulmuştur. Kar altında 1 sene kaldıktan sonra bulunduğunda çalışmaya devam ettiği efsanesi de vardır ayrıca :)

Fakat biz o kadar ileri gitmiyor ve Motorola’nın lisanssız kullanım için üretmiş olduğu, PMR serisinin gözde cihazlarından XT-220 yi inceliyoruz. XT-200 serisinde ayrıca ekranlı olması farkıyla XT-225 de mevcuttur. Bir sonraki seri de XT-400 olmuştur ve o da 420, 425 olarak devam etmektedir.

Motorola XT-220 yi elinize ilk aldığınızda, kaliteyi hissediyorsunuz. Motorola yazısı bile size başta bir güven veriyor. Cihazın açma kapama butonu ve kanal değişim butonu o kadar sert şekilde geliyor ki, yumuşaması için yıllar geçmesi gerektiğini anlıyorsunuz. Keza PTT butonu da aynı sertlikte. Yani bu cihaz uzun yıllar çalışsın diye imal edilmiş, bunu anlamak kesinlikle mümkün. Motorola tamire gelmesini pek istememiş gibi görünüyor.

Cihazı markası ve kalitesi dışında bağımsız inceleyecek olursak, gerek mikrofon hassasiyeti, gerek ses kalitesi adına yakışıyor. Bunlar dışında cihazın bel klipsi ayrıca bir kap şeklinde geliyor. Yani cihazı bel klipsinin içine oturtuyorsunuz. Bu da cihaza 2. bir koruma sağlamış oluyor. Yani cihazı yere düşürürseniz en fazla klipsi kırarsınız. Ki klips olmasa bile bu cihazın yere zarar verebileceğini söyleyebiliriz. Sonuçta bir Motorola. Sırf bu taşıma klipsi veya kabı için tercih edilen bir cihaz olduğunu duymuştum.

Bunun dışında cihazın diğer cihazlardan en büyük farkı bataryası.  İçinden çıkan batarya tam 2200 Mah. Evet, bence de bir PMR cihaz için oldukça uzun. Yani bu cihazı düşük güçte kullanırsanız bataryasının bittiğine pek rastlamayabilirsiniz. 1 haftayı çok rahat geçeceğini düşünüyorum. Yüksek güce de alsanız yoğun konuşma da bile 4-5 günü rahat çıkartacaktır.

Bu cihaz sadece PMR frekanslarda çalışmak için tasarlanmıştır. Gücünü artırabilseniz bile, frekansını değiştirme şansınız yok. O yüzden amatör veya lisanslı profesyonel kullanıma uygun değildir.

Marka takıntısı olan, kaliteye önem veren işletmeciler için, ilk sırada tercih edilecek cihaz olduğunu söyleyebilirim. Zira bu cihazı alırsanız 1 kez alırsınız. Bozuldu diye duyduğunuzda, ne zaman aldığınızı unutmuş olacağınızı düşünüyorum. Fiyattan önce kaliteye önem veriyorsanız mutlaka tercih edin. Zira şimdiye kadar incelemesini yapmış olduğum PMR telsizler arasındaki en pahalı cihazdır kendisi.

Bayisi olduğum bu veya diğer Motorola cihazlar ile ilgili teknik destek veya ekipman ihtiyacınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

Kredi kartına taksitle sipariş için;

http://www.deneyim.net/market/motorola-xt-220

Gelen Aramalar:

  • motorola xt220 yorumları
  • motorola xt220 yurt disi
  • xt220 motorola programer

4 Responses to “Motorola XT-220”


  • Bana göre bu telsize verilen paraya yazık.Sürekli hoparlörü patlıyor,kanal komütatör kırılıyor yada yerinden kopuyor.telsizi tamir etmek neredeyse imkansız RDA 1846S chip ve işlemcisini çinden getirtmeniz gerekiyor.

    • Sektörde sorduğunuz zaman, bilinen en kaliteli ve sağlam PMR telsizlerdendir. Sanırım baya zor şartlar altında kullanıyorsunuz. Onun dışında bahsettiğniz sorunlar birçok telsizde yaşanan sorunlardandır ve Motorola genelde diğer markalardan dayanıklılık konusunda bir adım öndedir. Garanti konusunda sorun yaşamazsınız. Ayrıca hangi cihaz olursa olsun, yetkili servisinde tamir ettirmiyorsanız, işlemci gibi bir parçayı yurt dışından getirtmek zorunda olursunuz. Yetkili servislerde kullanılan parçalar genelde Çinden değil, kendi menşeinden gelen parçalardır.

  • Motorola nın diğer telsizlerine sözüm yok ama XTNI çok büyük hata ve bu hatayı düzeltmek için XT 220 de büyük hata…Bunu ister bayii e ister kullanıcıya sorun aynı cevabı alırsınız.

Leave a Reply




Culha.NET