HYT TC-320

Kredi kartına taksitle sipariş için;

http://www.deneyim.net/market/HYT-TC-320

Merhabalar. Bu yazımda size, kendisi küçük işlevi büyük bir telsizden bahsetmek istiyorum. Kendisi Hytera’nın basit kullanımlar için tasarlanmış, bir o kadar da profesyonel olan TC-320 model numaralı PMR telsizidir.

Sözü geçmişken PMR’dan bahsedelim. PMR, halk kullanımına açık, lisans gerektirmeyen, Private Mobile Radio ‘nun kısaltması olarak kullanılan, telsiz modellerine verilen isimdir. PMR telsizleri herkes alıp kullanabilir. Zaten Walkie-Talkie markası ile popülarite kazanmış bu telsiz çeşitlerini, çiftli şekilde marketlerde bile bulmanız mümkündür. Kaliteli cihazları tercih ettiğinizde ve doğru ayarlar ile kullandığınızda, gerek özel, gerekse iş hayatınızda oldukça işinize yarayacak cihazlardır.

PMR telsiz alırken her zaman markaya dikkat edilmesini öngörürüm. HYT markası da, dünyada kendisini kanıtlamış, profesyonel anlamda çok kaliteli cihazlar üreten, bugün dünyada Dijital telsiz sistemlerinde başı çeken bir firmadır. Bir Hytera bayisi olarak cihaz ile ilgili izlenimlerimi aktarmak isterim.

Cihaz kutusundan çıktığı ilk anda küçük boyutu ile ön plana çıkıyor. Elinizde aldığınızda, ilk aklınıza gelen, beyaz yakalı bir personelin veya bayan personelin elinde görülmek istenmeyen devasa telsizlerin yerini alacağı oluyor. İş hayatında, dev gibi telsizleri kullanmak hem görüntü olarak hoş olmuyor, hem de taşıma zorluğu yaratıyor. TC-320 hem ufak boyutu hem de büyük abilerinin yaptığı her işi yapabilmesi ile kendisini size ilk dakikadan sevdiriyor.

HYT nin diğer PMR cihazlarında olduğu gibi bu cihazda da anten sabit ve sökülemiyor. Bence PMR bir telsiz için gayet mantıklı bir hareket olmuş. Telsiz batarya olarak,  3.7V gücünde ve 1700 mah kapasiteli, eskiden Nokia cep telefonlarından tanıdığımız BL serisi bir batarya ile geliyor. Bu batarya birazcık daha kalın. Fakat 1700 mah oluşu gerçekten yüz güldürüyor.

 

Cihazın üzerinde büyük bir yuvarlak şekilde kanal ayar butonu yer alıyor. Kanalları geleneksel telsizlerden alıştığımız gibi çevirerek ayarlıyorsunuz. Bu çevirici sert olduğundan kazara kanal değişimlerini önleyecek bir yapıda karşımıza geliyor.

 

Kanal değişim butonu yanında açma kapama düğmesi yer alıyor. Geleneksellikten uzak, düğme olarak yer alan açma kapama tuşu benim oldukça hoşuma gitti. Zira telsizlerin ilk bozulan parçası genelde burası olur. Hem açma kapamaya hem de ses açıp kapatmaya yarayan ortak görevli döner buton, bozulmaya her zaman davetiye çıkarır. Fakat TC-320 de böyle bir durum söz konusu bile değil. Bununla birlikte, ses açma kapama tuşları da cihazın ön yüzüne konumlandırılmış. Ses açma kapama olayını 12 kademe şeklinde dijital olarak yapıyorsunuz. Açıp kapama işlemi sırasında gelen ses ile yüksekliğini ve açıp kısıyor olduğunuzu anlayabiliyorsunuz.

Cihazın Sağ tarafında PTT tuşu, turuncu ve kocaman olarak yer alıyor. Basımı çok yumuşak olan bu tuş, hafif bir kuvvetle basılabildiği gibi, büyüklüğü ile konuşma rahatlığı sağlıyor. Tuş ince bir yapıda olduğundan, fazla sert basılmamasını tavsiye ederim. Narin kullanım için dizayn edilmiş. Başta da söylediğim gibi, bayanlara çok uygun bir cihaz.

Ayrıca son olarak PTT tuşunun altında, ufak bir buton daha bulunuyor. Bu butona cihazın yazılımı vasıtası ile özel görevler atama şansınız mevcut.

Cihazı boynunuza asmak için aparatı kutudan çıkıyor. Tam üzerinde orta noktada aparat deliği mevcut olan cihaz, boynunuza astığınızda da kesinlikle rahatsızlık vermeyecek ağırlıkta ve büyüklükte.

blank

Alış hassasiyeti, çıkış gücü, ses kalitesi, modulasyonu, Wide/Narrow desteği, Compander, Scrambler özellikleri, tarama opsiyonları, seçilebilir 2 kademeli squelch fonksiyonu, üstün güç tasarrufu modları ve daha birçok özelliği ile, PMR konusunda öncelikli tercih edilmesi gereken cihazlardan olduğunun altını çizmek isterim.

Ayrıca uzman kullanıcılar için, programında “Adjustment Mode” olarak, cihazın ince ayarları ile oynayabileceğiniz bir menü olduğunu belirtmekte de fayda var. Ne olduğunu bilmiyorsanız kurcalamamanız gerektiğini düşündüğüm bu bölüm, benim gibi biri için ayrıca cihazın tercih sebebi oluyor. Bu sayede kullanım yeri ve müşterilerin özel istekleri veya yaşadıkları sıkıntılar gibi durumlarda, cihazı farklı şekillerde modifiye edebiliyorum.

Sözü geçmişken tekrar edeyim. Ayarlar ile üstün körü oynamak, cihazınıza zarar vereceği gibi, sizi kanunen de sorumluluk altına sokacaktır. Yanlış frekanslara yapacağınız sarkmalar veya kanunun izin verdiğinden fazla çıkış gücü kullanmak başınızı ağrıtabilir. Bu tür durumların suç olduğunu unutmayınız.

Cihaz hakkında söyleyebileceklerim bu kadar. Gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz bir cihazdır. Ürün hakkında aklınıza takılan her soruyu bana konu altındaki yorum bölümünden iletebilirsiniz. Ürünü satın almak isteyen arkadaşlara da yine tedarik kısmında yardımcı olabilirim.

Ayrıca cihazın tanıtım videosunu da izleyebilirsiniz.

Ürünün resmi sitesindeki bilgi sayfası;

http://www.hytera-mobilfunk.com/analog/license-free-radios-pmr446/license-freepmr446-details/details/tc-320-pmr446/

Ürünün Broşürü;

320

 

Ürünün teknik özellikleri;

General
400-420/450-470/400-470MHz
Channel Capacity
16
Channel Spacing
25/12.5KHz
Operating Voltage
3.8V
Standard Battery
1700mAh (Li-Ion)
Battery Life
More than 10 hrs
Frequency Stability
±2.5 ppm
-20℃ ~ +55℃
Antenna Impedance
50Ω
Dimensions (H×W×D) (with standard battery, without antenna)
100x48x27mm
Weight (with antenna & standard battery)
135g
Transmitter
RF Output Power
2W/0.5W
Modulation
16K0F3E/8K0F3E
Spurious and Harmonics
≤-40dBm
FM Noise
≤ -38dB/34dB
≤ 5%
Receiver
Sensitivity
≤0.25/0.28μV
Selectivity
60/55dB
Intermodulation
55dB
S/N
≥40/34dB
Rated Audio Power Output
400mW
Rated Audio Distortion
≤5%

All Specifications are tested according to ETSI EN 300 296, and subject to change without notice due to continuous development.

Ürünün detaylı broşürü;

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Herkese iyi kullanımlar dilerim.

Kredi kartına taksitle sipariş için;

http://www.deneyim.net/market/HYT-TC-320

Gelen Aramalar:

  • hyt tc 320
  • camlar neden buharlanir uzman tv
  • hyt tc320 telsiz sesi az cikiyor

0 Responses to “HYT TC-320”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET