“Ucuz” culara selam.

optimist-belesci

Ticari hayata girdikten sonra sıkça yaşadığım durumla ilgili bir şeyler daha karalayayım madem. Çok uzaklara gitmeyelim, sadece bu siteye bir şekilde girip, okuyup, bana ulaşan kişileri ele alarak karalayalım.

Ülke olarak her geçen gün daha da fakirleşiyoruz evet. İnsanımız da fakirleşiyor doğru. Ama taleplerine bakacak olursak ne hikmetse o her geçen gün artıyor. Adamın cebindeki para azaldıkça beklentileri daha da fazla oluyor. Gerçekten ilginç. Ne de olsa etrafımız kontörü olmayan iphone cularla dolu. Kapitalizm in en büyük pazarı olan Türkiye’de benim yaşadıklarımdan ufak bir örnek vereyim.

Adam son teknoloji bir şeye ihtiyaç duymuş. Araştırmacı ya hani, oturmuş internetin başına, yazmış Google’a, bulmuş benim siteyi. Ücretsiz verdiğim altın değerindeki bilgilerle yetinmemiş, benim etimden, sütümden faydalanmaya karar vermiş, atmış bana bir mesaj. Dibine kadar ücretsiz yardım edeceksin ulan bana diyor, çünkü bu siteyi yapmışsın. Ama ben parayı başkasına kazandıracağım onu bil diyor. Bu konuyu geçiyorum, esas değineceğim konu bu değil. Esas değineceğim konu “Ucuz” muhabbeti.

Her gün internetten onlarca kişi bana içinde “Ucuz” geçen cümle kuruyor. İstediği kılsız bir ürün, ama ucuz olsun diyor. Bu mantık nereden geliyor? Paran yoksa, alma, bitti. Teknolojide ucuzluk nedir, ben daha çözemedim. Dolar olmuş bilmemkaçlira, adam gelmiş ucuz yollu bir şey soruyor. Kardeşim dolar artınca sadece sen fakirleşmiyorsun, doların artması demek, “ucuz” kelimesinin tedavülden kalkması demek. Ben etrafımın bana içinde “ucuz” geçen soru sormalarını yasakladım. İnternetten gelenlere de aynı tepkiyi gösteriyorum. Bu sitenin adı culha.net, bazen 1milyoncu.com mu acaba diyorum?

Ben ne alırsan 1 milyoncu dükkanı işletmiyorum, burası pazar yeri de değil, en spesifik, en karmaşık, 1 taşla 10 kuş vuracağı çözümler isteyen adamlar, cümlenin sonuna ucuz olsun eklerken hiç çekinmiyorsa, ben de bu satırları karalarken çekinmiyorum.

Kardeşim teknoloji pahalı bir iştir. Senin ülkende üretilmeyen bir şeydir. Senin ülkende üretim yok, beyin yok, zeka yok, kalifiye adam yok. Sen teknolojiyi ne cürretle ucuz arıyorsun? Talep ettiğin işi yapan adam sayısı zaten bir elin parmaklarını geçmezken, sen kimden neyi ucuza talep ediyorsun? Daha da güzeli, neyi neyle karşılaştırıp pahalı buluyorsun? Neyin kaç lira olması gerektiğine nasıl karar veriyorsun?

Bir şekilde sitedeki paylaşımlarımı okuduktan sonra bu yazıma denk geldiyseniz küçük bir temenni olarak düşünebilirsiniz. Eğer gözünüz yükseklerde, kesin çözüm, stabilite, huzur arıyorsanız, parayı değil 2. plana, planlar arasına bile koymayın derim. Eğer en önemli kriteriniz bütçeniz ise de, nerede durmanız gerektiğini bilin, ya da talebinizden vazgeçin.

Ben Cihan ÇULHA olarak, hiçbir zaman hiçbir şeyi ucuz satmayacağımı iddia ve garanti ediyorum. Benden ucuz hiçbir şey alamayacaksınız. Çünkü en iyisini alacaksınız. Ucuz sattığım gün, zaten benimle çalışmayın.

Kaliteli bir yaşam dilerim.

0 Responses to ““Ucuz” culara selam.”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET