Cpanel & Nginx & EasyApache & LiteSpeed & Php-Fpm & Linux

vector_tux

Merhabalar.

Sunucu optimizasyon konusunda çalışmalarım hız kesmeden devam ediyor. Nginx web servisi son yıllarda oldukça popüler olmuş ücretsiz bir servis yazılımıdır. Bana sorarsanız Nginx in en büyük rakibi Apache’den çok Litespeed’dir. Çünkü Nginx tek başına çalışabildiği gibi, apache önünde reverse proxy mantığı ile de çalışabilmektedir. Burada en önemli unsur her zamanki gibi maliyettir.

Özellikle Cpanel kullanıcıları, hali hazırda Cpanel’e para ödedikleri gibi, üstüne üstlük Apache’nin tek başına yetersiz kaldığı durumlar için Litespeed takviyesine ihtiyaç duymaktadır. Bu durumda da Cpanel masrafına ek olarak Litespeed masraflarına da katlanmaktadırlar.

Cpanel sevdasından vazgeçmeden, Nginx nimetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılar için de elbette çözümler mevcut. Fakat Nginx i cpanel üzerinde çalıştırmak göründüğü kadar da kolay bir işlem değil. En azından kurması kolay olsa da konfiguresi emek isteyen bir durumdur. Müşterilerimden istediğim ücret de zaten buradaki konfigurasyon hassasiyetinden kaynaklanmaktadır.

Özellikle EasyApache 4 kullanan Cpanel kullanıcıları için Nginx günümüzde uyumlu değildir. Fakat çözümü yok mudur? Tabi ki var.

blank

Cpanel sunucularınızda Nginx performansını almak istiyorsanız, tarafımdan ücretli Optimizasyon desteği alabilirsiniz. Cpanel nimetlerinden vazgeçmeden, Litespeed lisans ücretine de katlanmadan, yüksek trafikli sitelerinizi hali hazırdaki sunucunuzda sorunsuz barındırmaya devam edebilirsiniz.

blank

Detaylar için tarafıma Skype yolu ile ulaşıp, müsaitlik durumuma göre işlem için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Lisans ücretlerinden tamamen kurtulup, sorunsuz sunucular sahibi olma şansınız da var.

Sunucu optimizasyon ve kurulum paketlerim ile ilgili detaylar için ulaşın.

Sorunsuz günler dilerim.

Skype : cculha[@]hotmail.com

Turkish & English Support.

0 Responses to “Cpanel & Nginx & EasyApache & LiteSpeed & Php-Fpm & Linux”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET