FFmpeg ve VidStab

ffmpeg-logo

 

Merhabalar.

Tarafıma gelen spesifik bir sorunla ilgili yazma gereği duydum.

Geçenlerde bir müşterim, ffmpeg kurulu sunucusuna vidstable pluginini kuramadıklarını belirtti ve tarafımdan yardım istedi. Benden önce sunucu optimizasyonları vb. konularda çalışmalar yapan birkaç kişiye daha ulaştığını fakat kimsenin sorunu çözemediğini belirtti. Bütçenin sorun olmadığını ve önemli olanın sorunun çözülmesi olduğunu da belirtince kolları sıvadım.

Ffmpeg konusunda uzmanlık derecesinde bilgiye sahip değildim, sonuçta benim uzmanlığım web sunucuların yaşadığı problemler. Daha önce ffmpeg kurmuşluğum vardı fakat vid.stable eklentisi ile ilk defa karşılaşıyordum. Biraz zorlayıcı ve fazlaca zamanımı alan bir çalışma oldu fakat problemi çözdüm. Tabi çalışmaya başlamadan önce bolca makale okumam ve defalarca farklı kombinasyon denemem gerekti. Her ne kadar işin sonunda ffmpeg in çok da kaliteli şekilde hazırlanmış bir 3. parti yazılım olmadığına kanaat getirsem de, yaptığı işler düşünüldüğünde dünyada şu an çok da fazla alternatifi olmayan bir yazılım olduğunu gördüm.

Eğer siz de ffmpeg, video sunucu, ffmpeg plugin leri, eklentileri konusunda, Linux, Centos, Debian, Ubuntu işletim sistemlerine kurulum ile ilgili sorun yaşarsanız tarafımdan destek alabilirsiniz. Tabi önemli olan bütçe değil işinizin yapılması ise ulaşın, aksi takdirde daha ucuz yöntemlere başvurmanız gerekecektir.

FFMpeg kurulumu konusunda her ne kadar Türkçe makaleler olsa da, pluginler ve yaşanan sorunlar ile ilgili malesef Türkçe makale bulunmuyor. Bu yazıyı yazma sebebim de aslında budur.

Youtube ‘ a rakip olmanız dileklerimle.

Tarafıma Skype yolu ile ulaşınız.

Skype : “cculha[@]hotmail.com”

0 Responses to “FFmpeg ve VidStab”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET