AR-GE

Ar-Ge ci olunmaz, Ar-Ge’ci doğuılur desem yanlış bir şey söylemiş olmam. Çünkü bence Araştırma ve Geliştirme tamamen kişinin yapısı ile alakalı bir durum. Kimi insan üretici, kimi insan araştırmacı, kimi insan satıcı, kimisi de tam anlamıyla tüketicidir. İyisi kötüsü diye ayırmıyorum zira yaşamda hepsine ihtiyaç var.

Konuyla ilgili bir çalışma yapmayı planlıyorum. Doğuştan bir araştırmacı olduğum düşünüldüğünde, insanların araştırma yapmak için vakit bulamadıkları, ya da araştırmanın onlar için eziyet olduğu konularda, ücretli olarak yardıma yetişmeyi planlıyorum. Belli bir mebla karşılığında ödeme yapıldığı takdirde, konuya ve teslimat süresine göre fiyat değişir, kişiler adına araştırma yapıp, rapor teslim etmeyi planlıyorum. Bu konu satın almak istediğiniz bir üründen tutun, girmek istediğiniz bir iş veya sektöre, hatta işe almayı düşündüğünüz personelden çıkarmayı düşündüğünüz personele kadar uzar gider.

Eğer detaylar konusunda yetenekli isem, bir şeyin sahip olduğu hatayı ilk ben görebiliyorsam, detayları fark ettikten sonra istediğim şeyi istediğim konuda karşılaştırabiliyorsam, güvenilir rapor vermemem için hiç sebep yok gibi duruyor. Şimdiye kadar sadece kendim için kullandığım bilgilerimi, ciddi bir isim altında profesyonel şekilde gelir elde etmek için kullansam yanlış olmaz diye düşünüyorum. Yine Avrupa’da olsa rabet görecek, fakat Türkiye’de anlaşılmayacak bir iş gibi duruyor. Denemekten zarar gelmez.

Konuyla ilgili iletişim bölümünden veya cihan[@]deneyim.net adresinden ulaşabilirsiniz.

0 Responses to “AR-GE”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET